Helyi hírek 2017. november 15. 13:30

Roma kisebbségi meghallgatást tartottak

Képgaléria
Roma kisebbségi meghallgatást tartottak
A közmeghallgatáson Buza Flórián, a kisebbségi önkormányzat eddigi munkájáról, valamint a további tervekről is beszámolt. Elmondta, hogy újabb programokra, fejlesztésekre készülnek, és ezek megvalósítása érdekében friss pályázati lehetőségekkel is élnek.

A fórumon a jelenlévők előterjesztéséből kiderült, hogy a roma közösségnek gondjai vannak a Csillag Szolgáltató Pont működésével kapcsolatosan. Mint kiderült, ezek a személyes kapcsolatok megromlásából adódnak. Az érintettek azt kérték, hogy az önkormányzat háromhavonta cserélje a központ karbantartásáért felelős közmunkásokat. Csányi József polgármester és dr. Faragó Zsolt jegyző ezt a kérést méltányolta, de arra kérte a közösséget, hogy napi szinten egyeztessék a felmerülő problémákat, és törekedjenek saját berkeiken belül is a konfliktusok rendezésére. 

Beszámolójában Buza Flórián elmondta, hogy a tél közeledtével a kisebbségi önkormányzat igyekszik segíteni abban, hogy tüzelőfához jussanak a rászorulók. Ennek érdekében közreműködnek a hivatalos papírok kitöltésében is.

– Az elkövetkező időszakban segítünk abban, hogy mindenki csatlakozhasson a csatornahálózathoz, vagy bevezethesse az ivóvizet lakásába. De a fürdőszobák felújítását, megépítését is támogatjuk. A közeljövőben egy olyan pályázatot is szeretnénk beadni, amelynek segítségével a szegregátumban több lakás felújítását, karbantartását segíthetjük – tette hozzá a kisebbségi önkormányzat elnöke.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!