Helyi hírek 2017. november 15. 18:30

Szürkemarha gulyával gyarapodott a Mezgé tangazdasága

Képgaléria
Szürkemarha gulyával gyarapodott a Mezgé tangazdasága
A mangalicák nevelése, gondozása mellett újabb őshonos haszonállat nevelésével, gondozásával is megismerkedhetnek a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakgimnázium Szakképző Iskola és Kollégium tanulói. Az iskola ugyanis 17 növendék szürkemarha bika borjút vásárolt nemrégiben. Az új jövevényekkel hamar megbarátkoztak a diákok, és szeretettel gondozzák őket.

Rózsa Pál igazgató elmondta: - Nagyon fontos az, hogy a leendő mezőgazdászok a rideg tartású szarvasmarhák nevelésével is megismerkedhetnek. Az intézmény működése is kiteljesedik ezzel, hiszen a földjeiken megtermelt takarmány többsége hasznosul, a tanvágó saját alapanyaghoz jut, és a Mártírok utcai húsboltban a város lakói is vásárolhatnak a leendő szakmunkások készítette finom késztermékekből.

Az igazgató azzal is elbüszkélkedett, hogy a mezgés tanulókat termékeikkel az elmúl időszakban több rangos rendezvényre is meghívták egy-egy bemutatóra, árusításra. Ennek köszönhetően az ország valamennyi részéről kapnak megrendeléseket, és a földművelésügyi minisztériumból is havonta érkezik megrendelés.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!