Helyi hírek 2017. november 16. 14:30

A félegyházi MSZP utcafórumokon, párbeszéddel ismerteti választási programját

Képgaléria
A félegyházi MSZP utcafórumokon, párbeszéddel ismerteti választási programját
– Nem kezdünk levelezésbe, úgynevezett nemzeti konzultációba. A mindennapokban akarunk találkozni a választókkal. Éppen ezért utcafórumokon beszélgetünk a választópolgárokkal, személyesen ismerjük meg véleményüket, javaslataikat, kritikáikat – mondta Horváth Tamás november 15-én, amikor Félegyházán Molnár Gyulával, az MSZP elnökével közösen tartottak fórumot a Kossuth utcán.

Félegyháza és vonzáskörzete MSZP-s országgyűlési képviselő-jelöltje a fórumon arról is szólt, hogy a párt programja a félegyháziak számára sem lehet közömbös. Ugyanis megfogalmazódik benne, hogy az egészségügyben, az oktatásban, a nyugdíjasok ellátásában óriási változásoknak kell végbemenni ahhoz, hogy a hétköznapi emberek elégedettek legyenek a kormányzati vezetéssel.

Molnár Gyula, az MSZP elnöke kifejtette: – Elismerjük és elfogadjuk, hogy gödörbe léptünk az elmúlt években. Látjuk a sajtóban, a rádióban és a televízióban megjelenő dilemmákat a jövőnkkel kapcsolatban. Azonban mi magunkra úgy tekintünk, mint az utolsó olyan rendszerváltó pártra, amelynek komoly beágyazódottsága van Magyarországon. Mi erre fogunk építeni. Tesszük ezt azért is, mert nem is lehet látni a politikai palettán olyan baloldali karakterű pártot, amely valóban baloldali politikát tud képviselni. A mi felelősségünk és feladatunk, hogy megtaláljuk a módját annak, hogyan lehet átvinni a baloldaliságot a folyó túlpartjára. Azt, hogy miképp lehet elérni, hogy Magyarországon 2018-ban változás legyen.

A kampánytevékenységünkkel szeretnénk rámutatni valamennyi valós problémára, amelyek a mindennapjainkat érintik. Szeretnénk elmondani, hogy van remény és van esély a változásra. A programunk fókusza a szociális kérdésekre, az egészségügyre, a nyugdíj- és oktatási rendszerre irányul. Ezeken a területeken az utóbbi időben csak látszatintézkedések folytak. A számadatok szép eredményeket mutatnak, hiszen növekszik a GDP, az infláció csökken, a reálbérek is bizonyos területeken növekednek. A hétköznapi ember azonban mégsem tapasztalja meg ezt a növekedést és fejlődést. Választási kampányunk vezérgondolata továbbra is az, hogy „Tegyünk igazságot”, és mindenkit arra buzdítunk (pártállásától függetlenül), hogy menjen el voksolni – zárta bevezetőjét Molnár Gyula, majd személyes beszélgetéseket folytatott a megjelentekkel.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!