Helyi hírek 2017. november 16. 16:30

Asztali naptár készült Félegyházáról

Asztali naptár készült Félegyházáról
„Saját” asztali naptára van Kiskunfélegyházának. A kiadványt – a kötelező naptári jegyek mellett – a várost ábrázoló fotókkal, valamint minden hétre egy-egy Petőfi, vagy Móra-idézettel színesítették a szerkesztők. Így lett egyedi, és minden félegyházi számára szívhez szóló.

55 képen idéződnek meg Félegyháza értékei, olykor egészen egyedi nézőpontból. A Rosta Ferenc alpolgármester bábáskodásával Nagy Ágnes főkertész ötlete nyomán dolgozó alkotó csapat célja az volt, hogy az első szárnypróbálgatás egyfajta gondolatébresztő legyen. S ha igény és nyitottság mutatkozik a folytatásra, minden évben akár más és más tematikával készülhet el a helyi naptár. Látszólag talán apróság ez. Valójában viszont a lokálpatriotizmus, a térség iránt érzett kötődés szép példája.

Félegyháza egyik különleges értéke, hétköznapi értelemben vett „nagy tettekre” sarkalló erőforrása az itt élőkben munkáló kötődés, ami elegendő hajtóerő ahhoz, hogy egy maroknyi ember összefogjon, és csak úgy, a szépség kedvéért csináljon valami jót. Nem kell, hogy kézzelfogható, direkt hasznuk, vagy előnyük származzon belőle! Beérik az örömmel, hogy kitaláltak és véghezvittek valami igazán klassz dolgot. Ilyen ez a naptár is. Egy hétköznapi tárgy az íróasztalunkon, ami ebben a formában naponta emlékeztet arra, hogy a város, ahol élünk szép, értékes és élhető, örömök és bánatok, ünnepek és hétköznapok idején is.

Az Itthon Félegyházán 2018 naptár korlátozott számban megvásárolható, és megrendelhető a Tourinform Irodában és a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban.
 

Kövessen minket a Facebookon is!