Helyi hírek 2017. november 17. 12:45

Új vezetést választott a FIDESZ félegyházi csoportja

Képgaléria
Új vezetést választott a FIDESZ félegyházi csoportja
Tisztújító közgyűlést tartott a FIDESZ-MPSZ Kiskunfélegyházi Helyi Csoportja 2017. szeptember 14-én. A tagság egységes döntése alapján a helyi szervezet elnökévé Dongó Józsefet választották, alelnöki megbízást kapott Kissné Kovács Ilona, Erdélyi József, Jankovszki Zoltán és Lőrincz Tibor. A félegyházi csoportnak 120 tagja van, ide tartoznak a feloszlatott kiskunmajsai és tiszaalpári tagok is. A tisztújító közgyűlés eredményeiről sajtótájékoztatón számolt be az új vezetőség november 17-én.

A sajtótájékoztatón Dongó József elmondta: – A szeptemberben megtartott taggyűlésünk alkalmával a tisztújítás mellett küldötteket is választottunk. Küldötteink az elmúlt hét végén megtartott országos tisztújító kongresszuson is részt vettek, ahol jelen voltak a kormány tagjai, a minisztériumok képviselői, a szövetségesek vezetői. Magyarország szinte minden településéről érkeztek, de a határon túli magyarlakta területek képviselői is jelen voltak. A küldöttek egyhangú döntéssel Orbán Viktor miniszterelnököt erősítették meg a párt élén. Alelnöknek választották az alábbi személyeket: Novák Katalin, Kubatov Gábor, Gulyás Gergely, Németh Szilárd.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnökének kongresszuson elhangzott gondolatai szerint az ellenzék darabokban van, mi pedig egységesek vagyunk, együtt vagyunk. Ha nem hagyjuk, hogy ordas eszmék éket verjenek közénk, akkor a 2018-as választások során a Fidesz Magyar Polgári Szövetség kap ismét felhatalmazást a kormányalakításra. Kiskunfélegyházán nagy szükség van az ilyen konkrét és lényegre törő szavakra.

A Kiskunfélegyházi FIDESZ-MPSZ Csoport elnöksége egyet ért Lezsák Sándor 2010-ben, a pártszövetség megerősítésekor kimondott szavaival: „….E Szövetség társszervezetei rendelkeznek elég politikai tapasztalattal ahhoz, hogy tudják: ezerfelé szétszórt akarattal, felszeletelve, egymásnak ugrasztva lehetetlen közös nemzeti jövőt építeni… A nemzeti összefogás jegyében legyünk erősek a Parlamentben, az önkormányzatokban.

E gondolat jegyében feladatunk a szervezet erősítése, a rend helyreállítása, fenntartása. Fő irány, hogy a mindenkori választókerületi elnökkel és munkatársaival, a városvezetéssel a kommunikáció erősödjön és az együttműködés mindennapossá váljon. Ma még ez nem így van, pedig ez minden kiskunfélegyházi lakos érdeke.

Ezen túl kiemelkedően fontos számunkra a kormányzati politika érvényesülésének elősegítése, a pártszövetség által megszabott irány betartása és természetesen a 2018-19-es választások sikerre vezetése. Mi azt kérjük a kiskunfélegyháziaktól, hogy mindenki fogalmazza meg véleményét és küldje vissza a konzultációs kérdőívet – zárta gondolatmenetét Dongó József a sajtótájékoztatón.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!