Helyi hírek 2017. november 21. 13:30

Évfordulót ünnepelt a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület

Képgaléria
Évfordulót ünnepelt a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület
Kiskunfélegyházát a laktanya, az egykor itt működött hadosztály parancsnokság miatt, ma is katonavarosként ismerik sokan. Nem véletlenül, hiszen az ország különböző pontjain mesélnek még mindig a férfiemberek a Félegyházán töltött katonaidejükről. A katonai szolgálatot teljesítő parancsnokok, kiképzők összetartozását erősítendő, 45 évvel ezelőtt alakult meg a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület. Igaz, a laktanya már megszűnt, a hadosztály már nem működik, de az egyesület igen. Egyben tartja az egykori katonákat, rendezvényeket szerveznek, és a város közéletének is szerves részét képezik. Megalakulásuk 45. évfordulóját a Móra Ferenc Művelődési Központban ünnepelték, november 18-án.

Az ünnepi közgyűlést Hideg István ny. őrnagy, az egyesület elnöke nyitotta meg, a rendezvény levezető elnöke Deli József ny. ezredes, az egyesület tiszteletbeli elnöke volt. A város nevében Csányi József polgármester köszöntötte a bajtársi egyesület tagságát, megköszönve azt, hogy aktivitásukra, segítő közreműködésükre mindig számíthatott a város.

A polgármester szavait követően Szabó József ezredes, a Magyar Honvédség Humánszolgálati Osztályának osztályvezetője és Huszár János altábornagy, a Magyar Honvédség Összhaderőnemi parancsnoka köszöntötték a megjelenteket. – A valaha itt szolgált katonák közötti bajtársi szellem fenntartásának igényével alakult meg 1972 novemberében a bajtársi egyesület jogelőd szervezete azzal a céllal, hogy a nyugállományba vonult katonáknak tartalmas közösségépítő elfoglaltságot és hatékony érdekképviseletet nyújtson. Egyesületük azóta kaput nyitott mindenkinek, aki céljaikat elfogadva részt vállalnak a kulturális és szociális tevékenységben, így az elmúlt 45 évben számos eredményt felmutatva sikeresen működik – fogalmazta meg üdvözlő beszédében Huszár János altábornagy.

Az ünnepségen emléklappal és ajándékokkal köszönték meg azoknak a munkáját, akik önfeláldozó munkájukkal a legtöbbet tették a közösség működéséért, a programok szervezéséért. Az összejövetel zárásaként a megjelentek a főtéren, a Petőfi-szobornál helyezték el névadójuk tiszteletére az ünnepi koszorúkat, szalagokat.   

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!