Gazdaság 2017. november 20. 09:30 Forrás: MTI

Összeírja az egyéni gazdaságokat a KSH

Összeírja az egyéni gazdaságokat a KSH
Mezőgazdasági összeírást tart a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az "Egyéni gazdaságok decemberi összeírása, 2017" elnevezésű mezőgazdasági adatgyűjtést december 15-éig végzik. A kijelölt adatszolgáltatók számára az adatszolgáltatás kötelező.

Fotó: Shutterstock

Az összeírás célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az Európai Unió és a gazdálkodók részére. Az adatgyűjtés eszmei időpontja december 1-je – írja közleményében a KSH. 

Az adatfelvétel a szántóföldi növények, valamint a zöldségfélék termesztésére és felhasználására, a szántóként használt, üvegház és fóliasátor alatti területek hasznosítására, a szőlő- és gyümölcstermesztésre, valamint az agrotechnikára (például a műtrágyázásra, szervestrágyázásra, öntözésre) terjed ki. Számba veszik a főbb haszonállatfajokat, az állati termékek termelését, valamint kitérnek a mezőgazdasági tevékenység munkaerő-szükségletére, és az azt közvetve vagy közvetlenül segítő beruházásokra. Az adatszolgáltatás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.

Azoknak a háztartásoknak, amelyek elektronikusan (e-mailen) vagy postai úton felkérőlevelet kapnak, lehetőségük van arra, hogy a kérdezőbiztosi összeírást megelőzően november 21-éig elektronikusan töltsék ki a kérdőívet. Sikeres elektronikus kitöltés esetén a KSH által megbízott összeíró már nem keresi fel a háztartást. Az adatfelvétel terepi időszakában, november 22-e és december 15-e között összeírók keresik fel az ország 484 településének kijelölt körzeteit. A hivatal az adatokat a törvényi előírásoknak megfelelően, bizalmasan kezeli, és kizárólag statisztikai célokra használja fel.

 

Kövessen minket a Facebookon is!