Helyi hírek 2017. november 27. 07:30

Adventhez közeledve

Adventhez közeledve
Az advent felkészülést jelent Jézus Krisztus születésének, a Karácsonynak a megünneplésére. Idén advent négy héten át tartó időszakának első vasárnapja december 3-ára esik, így az utolsó, negyedik gyertyát ezúttal december 24-én gyújtjuk majd meg.

Kérdésünkre Hajagos Gyula, a Szent István Templom esperese az adventi időszakkal és a Szentestével kapcsolatban kifejtette, hogy az a tény, hogy idén advent negyedik vasárnapja és a Szenteste időpontja egybeesik egyáltalán nem rendkívüli eset. A múltban is többször előfordult. A plébános elmondta, hogy a Karácsonyt – amint az a naptárakban is jól látható – december 25-én és 26-án ünnepeljük.

Advent idején arra készülünk, hogy lélekben alkalmassá váljunk az ünneplésre. A kialakult ajándékozási szokások, a karácsonyfa-állítás, az ünnepi vacsora mára fontosabbá váltak, mint a Karácsony igazi lényegének, a Megváltó megszületésének a megünneplése – hangsúlyozta Hajagos Gyula, majd hozzátette, hogy azt kívánja, legyen mindenkinek az idei adventi időszak lelki felkészülés a bensőséges karácsonyi ünnepre.


 

Kövessen minket a Facebookon is!