Helyi hírek 2017. november 27. 13:30 Forrás: Sarlós Boldogasszony Templom

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei

A Sarlós Boldogasszony Templom hírei
Csütörtökön Szent András apostol ünnepe lesz.

1. Hétfőn este ½ 6-kor Bibliaórát tartanak a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2. Hétfőn este ½ 7-kor tartják a Szent József Kör, vagyis a Keresztény Édesapák Körének gyűlését a Jókai utcai Közösségi Házban. Minden édesapát és leendő édesapát szeretettel várnak.

3. Csütörtökön, november 30-án este 6 órakor hangversenyt tart a templomban a világ élvonalába tartozó In Medias Brass fúvós quintett. A belépés ingyenes.

4. Csütörtökön az esti szentmise a hangverseny miatt kivételesen 5 órakor lesz.

5. Pénteken elsőpéntek lesz, szokás szerint reggel 6 órától 24 órás szentségimádással.

6. Szombaton este 5 órakor adventi gyertyagyújtás lesz a polgármesteri hivatal előtt. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

7. December 3-án, vasárnap Advent első vasárnapja lesz. Használják ki a karácsonyi készület idejét, hogy az őszinte bűnbánat és a jócselekedetek által valóban ünnepi díszbe öltöztethessék lelket, s a Jézussal való találkozás öröme tegye teljessé az előkészületet.

8. Advent hétköznapjain a reggeli RORÁTE misék 6 órakor kezdődnek.

9. Az adventi lelkigyakorlatot december 11-én, 12-én és 13-án reggel 6 órakor, a Roráte mise keretében tartják. Az előadó dr. Esiobu Ágoston, nigériai származású, nyárlőrinci plébános lesz.

10. Megkezdődött a templomban a karácsonyi tartós élelmiszer-gyűjtést templomunkban, hogy minél több és tartalmasabb csomagot tudjanak összeállítani a rászoruló családoknak az ünnepre. Az adományokat a sekrestyében vagy a plébánián lehet leadni. Péntek délután és szombat délelőtt a COOP boltokban a templom Karisztász csoportjának tagjai gyűjtenek. Nagylelkű segítségüket előre is hálásan köszönik!


 

Kövessen minket a Facebookon is!