Helyi hírek 2017. november 27. 09:30

Négyezer tulipánhagyma alussza téli álmát Félegyházán

Négyezer tulipánhagyma alussza téli álmát Félegyházán
Városszerte megtörtént a közterületeken az őszi ültetés és az állományjavítás – mondta el Tarjányi Erika, a kertész csoport helyettes vezetője.

Az elpusztult, kiöregedett évelők helyére újakat telepítettek, elültették a virághagymákat, és minden ősszel szükséges munkálatot elvégeztek. A szakembertől megtudtuk: ezek a feladatok nem látványosak, de elvégzésük nélkülözhetetlen még a vegetációs időszak vége előtt annak érdekében, hogy tavasszal teljes szépségükben pompázhassanak a város folyamatosan gyarapodó virágoskertjei.  Közéjük tartozik immár a vasútállomás és a kéttornyú templom környéke, tovább szépült a Bercsényi utcai víztoronynál kialakított játszótér térsége is, ahová új cserjéket telepítettek, a hivatalnál, az Ofotért oldalába sárga jázmin bokor került, a strandnál díszfüveket ültettek. Mintegy négyezer darab Németországból hozott, különleges tulipánhagyma került a földbe, több helyszínen. A várhatóan április-májusban nyíló, többek között sárga-narancs, sötét és világos pink színekben tarkálló virágok egyebek mellett a Móra téren, a Szent János téren, a zeneiskolánál, a könyvtárnál és a Hattyúháznál, a lakótelepi körforgalomnál örvendeztetik majd a járókelőket. Vannak közöttük 40, 50 és 60 centiméter magasra növő típusok, amelyek hagymáit Nagy Ágnes főkertész asszony szakmai irányítása mellett ültette el a kertész csapat.

A gondos munka „gyümölcse” tehát tavasszal érik be. Tarjányi Erika azt is elmondta, hogy a 14 fős csapat örömmel végzi fáradságos munkáját, hiszen kezük nyomán láthatóan egyre szebb és gondozottabb Félegyháza. Lelkesítő számukra, hogy igyekezetüket a város lakói is észreveszik: gyakran megköszönik munkájukat és elismerik teljesítményüket.

 

Kövessen minket a Facebookon is!