Helyi hírek 2017. november 29. 08:30

Példaképükről emlékeztek meg a természetjárók

Képgaléria
Példaképükről emlékeztek meg a természetjárók
Rockenbauer Pálról, a természetjáróról, a magyar televíziós természetfilmezés egyik megteremtőjéről emlékeztek meg halálának 30. évfordulóján a Kiskun Természetbarát SE tagjai november 24-én a Platán utcai pihenőparkban felállított emlékműnél.

A túrázás, hegymászás és erdőjárás szerelmesei példaképükre emlékeztek.  Bozó Lajos egyesületi elnök megemlékező beszédében elmondta, hogy egyesületük  tagsága figyelemmel kísérte és tisztelte Rockenbauer Pál munkásságát, aki tevékenységével irányt mutatott és sokat segített  közösségüknek. 30 éve már, hogy nincs közöttünk. Vártuk őt a Fürdőszálló klubtermébe, de sajnos akkor már csak a halálhíre érkezett meg – tette hozzá.

Meizl Ferenc a Platán iskola ny. igazgatója így emlékezett a természetfilmes mesterre:  - Az a legfontosabb dolog, hogy az emberek örömmel járják végig a szép hegyeinket, a síkságainkat, tájainkat és élvezzék a gasztronómiát, az eléjük táruló természeti látvány szépségeit. Rockenbauer Pál túraútvonalaival, természetfilmjeivel, egyedi látásmódjával olyan maradandó értéket teremtett, amelyet mind a mai napig Magyarországon százezrek tisztelnek. 

A megemlékezéseket követően a megjelentek mécseseket és koszorúkat helyeztek el az emlékműnél ,és elénekelték Rockenbauer Pál legkedvesebb nótáját a ’Megkötöm lovamat’ című népdalt. Ezt követően a Platán iskola aulájában beszélgettek közös túrázásaik élményeiről.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!