Helyi hírek 2017. november 29. 07:30

Körkérdés: Gondol-e a rászorulókra?

Képgaléria
Körkérdés: Gondol-e a rászorulókra?
A karácsonyt és az ünnepi időszakot megelőzően minden évben nagy hangsúlyt kap az adományok gyűjtése a rászorulók, nehéz sorsúak számára. Az adakozásnak számos formája létezik. Különböző szervezeteken keresztül élelmiszert, ruhaneműt, vagy akár pénzt is felajánlhatunk, de választhatjuk a jótékonykodás közvetlenebb formáját is, amikor a szűkebb környezetünkben élők felé fordulunk segítő szándékkal.

Horváthné Budavári Zsófia (25)

- Nagyon fontos, hogy meggyőződjünk arról, hogy az adomány ténylegesen eljusson a rászorulókhoz. Legyünk körültekintőek, nézzünk utána a szervezeteknek, működésüknek és annak, hogy kiket támogatnak. A karácsony közeledtével a nagy bolthálózatok környékén több adománygyűjtővel is találkozok, elsősorban tartós élelmiszert adok a szervezeteknek. Gondolok a rászorulókra, főként a gyermekekre, hiszen ők nem tehetnek arról, hogy nehéz körülmények közé születtek. Változó az adományozók köre, nem mindenki tudja beleképzelni magát a rászorulók helyzetébe. Az ünnepek közeledtével többen segítenek, de nemcsak ilyenkor kellene.


Iványi László (64)

- Arra bíztatok mindenkit, hogy adományozzon a rászorulóknak. Én a fogyatékkal élő gyermekeket támogatom, számukra elsősorban ügyességfejlesztő játékok, valamint tartós élelmiszer és ruha a megfelelő ajándék. A Vöröskereszttől szoktak adományokat kapni, elosztják, amire szükségük van. Az általam működtetett Forrest Gump Sportegyesület fogyatékos gyermekei is kaptak már ajándékokat, korábban a karitász segítségével edzőcipőkhöz jutottak. E szervezetek tudják, hogy kik a valódi rászorulók, az adomány jó helyre kerül általuk.  


Cserkó Fanni (21)

- Szoktam adományozni, elsősorban a beteg gyermekeket támogatom. Mellettük alapítványok és a hajléktalanszállók is megérdemlik a felajánlást. Azok az alapítványok vannak ilyenkor előnyben, amelyek a médián keresztül több emberhez eljutnak. Manapság bizalmatlanok az emberek, olyan szervezeteknek adnak, amelyekről már hallottak. Ruhákat adok a Salma alapítványnak és a tartós dolgok is fontosak a rászorulóknak.

G. Z. 

 

Kövessen minket a Facebookon is!