• Kezdőlap
  • Hírek
  • Helyi hírek
  • Sok megvalósult fejlesztésről tudott beszámolni Szamosi Endre önkormányzati képviselő a lakossági fórumon
Helyi hírek 2017. november 27. 16:00

Sok megvalósult fejlesztésről tudott beszámolni Szamosi Endre önkormányzati képviselő a lakossági fórumon

Képgaléria
Sok megvalósult fejlesztésről tudott beszámolni Szamosi Endre önkormányzati képviselő a lakossági fórumon
Nagyon fontos számomra, hogy a főutcán és a 4. választókerület több utcájában városszépítő beruházásokat, többek között járdaépítést tudtunk megvalósítani – mondta lakossági fórumán Szamosi Endre önkormányzati képviselő november 24-én. A fórumon jelen volt Csányi József polgármester is, aki a város elmúlt években megvalósított fejlesztéseiről, további terveiről tartott beszámolót. A fórum résztvevőinek a képviselő és a polgármester mellett az önkormányzat szakemberei válaszoltak.

Szamosi Endre az elmúlt időszakról szóló beszámolójában elmondta, hogy a Kossuth utcán a polgármesteri hivatal előtt megépült az új, akadálymentesített járdaszakasz, és a külső portálok egy része is megújult.

A főutca lakói közül többen jelezték, hogy sok kandeláber lába elrozsdásodott, egyik másik már ki is dőlt. Ezeket újakra cserélték. A Kossuth és a Batthyány utca kereszteződésében sok diák és felnőtt megelégedésére megépült az új buszváró.

A Kossuth utca 15-16. számú házak mögött, a belső udvaron új aszfaltburkolat épült. Az elmúlt időszakban komoly gondot fordítottak a csatornák tisztítására, a fák metszésére, amelyek lombkoronája balesetveszélyes volt, vagy akadályozta a jó közvilágítást.

A Kazinczy udvarban megújult a játszótér. Többek között új homokmedret alakítottak ki, és a közeljövőben új játszóeszközök nyüstölésével is múlathatják szabadidejüket a gyerekek.

További terveiről a képviselő elmondta, hogy az Árpád és a Batthyány utca között van egy földes köz, ezt szeretnék szilárd burkolatúvá tenni, mivel nagy forgalmat bonyolít le.

– Van egy olyan dédelgetett tervem is, hogy a Szolnoki bolt előtt egy mobil körforgalmat alakítsunk ki. Ezt indokolttá tenné az, hogy ott nagyon nagy a forgalom, és ezáltal a balesetveszély is fokozott.

Csányi József tájékoztatást adott a „Zöld város” program megvalósításáról, amely a választókörzetet is érinti sok új beruházással, többek között járdák építésével, parkolók kialakításával és a közterek megújulásával. Szólt arról is, hogy a Kossuth utcai platánsor egészségügyi metszését is elvégzik. Hangsúlyozta, hogy – a híresztelésekkel szemben – szó sincs a fák tömeges kivágásáról. A fákat megújítják, életképesebbé teszik. Van egy-kettő, amelyik menthetetlen és ki kell vágni, de azok szakszerű pótlásáról gondoskodnak.

Lakossági kérdésre válaszolva a polgármester elmondta, hogy a közeljövőben autóbusz járatot indítanak Kiskunfélegyházáról a kecskeméti megyei kórházig, hogy elősegítsék azok életét, akiknek különféle vizsgálatok miatt oda kell utazni. Ezt a város önerőből szervezi meg, mert a közlekedési vállalattal nem sikerült megegyezni abban, hogy ezt a menetrendszerinti járatokkal oldják meg. A tervezett járatok menetrendjét még pontosítják az igénybe vevőkkel és az orvosokkal. A jelenlegi tervek szerint a kórházi járat hétfőn, szerdán és pénteken  közlekedik majd  2018 februárjától hétfői, szerdai és pénteki napokon, a városi kórház elől indulva.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!