Helyi hírek 2017. december 10. 13:30

Kisbabával is megbirkóznak

Kisbabával is megbirkóznak
Mindketten birkózó családból származnak, megismerkedésük is e sportághoz köthető. Lőrincz-Szabó Emese (32) utánpótlás - és felnőtt szinten is komoly eredményeket ért el, 2009-ben EB ezüstérmet nyert Litvániában. Férje, Lőrincz Tamás (30) többszörös Európa-bajnokként és a 2012-es londoni olimpia ezüstérmeseként a világ élvonalába tartozik. Emese és Tamás 13 éve ismeri egymást, 2015 októberében házasodtak össze, 2017 júliusában pedig megszületett első gyermekük, Dóra. A karácsonyt és az ünnepeket immár háromfős családként várják.

– Hogyan készültök az ünnepekre?

– Az idei évben kibővült a család, nagyon örülünk Dórika megszületésének. Az első közös karácsony főként családlátogatással fog telni, meglátjuk, hogy a kislány hogy bírja. Némileg átalakította az életünket a kisbaba, körülötte forog a világ. A karácsonyt Tamás szüleinél Cegléden, illetve Kiskunfélegyházán édesapáméknál töltjük.

– A birkózás gyerekkorotok óta végigkíséri az életeteket, hogyan ismerkedtetek meg?

– A sportág révén egy közegbe kerültünk, fiatalkorunk óta, több mint 13 éve ismerjük egymást. Kérdezték már tőlük, hogy Dóri birkózni fog-e, ezt természetesen nem tudhatjuk, mindenestre sportos családból származik. Nem erőltetjük az élsportot, majd ő eldönti mit választ, és mit próbál ki. Fontos, hogy szívvel-lélekkel végezze, ha majd egyszer bármibe belefog. Birkózó edzést már látogattunk közösen, nagyon tetszett neki. Versenyezni is látta már apukáját, végigkövetette a kétszer 3 percet.

– Tovább bővülhet a család?

– Több gyermeket szeretnénk, az aktív élsporttól már visszavonultam, Tamás pedig folyamatosan versenyekre készül. Terveink szerint néhány éven belül megérkezhet Dórika kistestvére, aki amúgy nagyon jó alvónak számít, az estéket végig szundikálja. Tamásnak plusz energiákat adott a versenyzéshez, születése idején épp világbajnokságra készült, így az első 4-5 hétben nélkülöznöm kellett. Dórika születésénél meg tudta oldani, hogy Cegléden legyen, átlagban hetente néhány alkalommal Pesten tartózkodik edzőtáborban. A kiskunfélegyházi csapatversenyt követően Moszkvában versenyzett Tamás, ilyenkor több napig távol van, a nagyszülők pedig szívesen segítenek a babázásban – tette hozzá Emese.

Kép: Ring Kata - Tipegő fotó

G. Z.

 

Kövessen minket a Facebookon is!