Helyi hírek 2017. november 29. 09:30

Pályaorientációs nappal segítik diákjaik továbbtanulását

Képgaléria
Pályaorientációs nappal segítik diákjaik továbbtanulását
Nagyszabású pályaorientációs napot tartottak 2017. november 17-én a Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskolában és a Platán Utcai Tagintézményben a felső tagozatos tanulók részére. A programot azzal a céllal rendezték meg, hogy segítséget nyújtsanak a diákoknak a pályaválasztásukat érintő kérdések átgondolásához, a döntések meghozatalához.

Az iskolák kiemelt figyelmet fordítanak a műszaki, tudományos, matematikai és informatikai pályaorientációra, felismerve az ezeken a területeken mutatkozó szakemberhiányt. Ez a rendezvény alkalmat adott arra – tanulóknak, szülőknek egyaránt -, hogy tájékozódjanak arról, milyen képzési kínálat, továbbtanulási lehetőség áll rendelkezésükre a városban működő középiskolákban.

A tartalmas nap délelőtti és délutáni programból állt. A délelőtt folyamán a gyerekek élményszerűen ismerkedhettek meg a különböző szakmákkal, szakirányokkal. A székhelyintézményben a tanítványok szülei mutatták be saját szakmájukat interaktív módon. A Platán Utcai Tagintézményben pedig a középiskolák standjain ismerkedhettek meg a tanulók a képzési lehetőségekkel. A pályaválasztási börze széleskörű kínálatából mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő tevékenységet. Félegyháza minden középiskolája színvonalasan mutatta be lehetőségeit.

A szakmai napot úgy rendezték meg, hogy minden 7. és 8. osztályos tanuló - mindkét tagintézményből - kölcsönösen bepillantást nyerhetett a kínálatba. Az eddigi gyakorlatban elsősorban a 7-8. osztályos tanulókat segítették a pályaválasztásban, de ma már a felelősségteljes döntés meghozatalának segítése érdekében az 5–6. osztályosok is aktívan részt vettek a pályaorientációs tájékoztatókon. Az ötödikesek ötletes pályaválasztási plakátokat is készítettek, a hatodikosok pedig játékos feladatlapokat töltöttek ki.

Fotók: Fekete Zsolt
 

Kövessen minket a Facebookon is!