Helyi hírek 2017. november 29. 11:30

45 év emlékeit idézték meg

Képgaléria
45 év emlékeit idézték meg
Megalakulásának 45. évfordulóját ünnepelte november 24-én a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Pedagógus Klub. A Szakmaközi Művelődési Házban megtartott rendezvényen Tarjányi Mihályné köszöntötte a klubtagokat, a megjelent vendégeket, és képes összefoglalóval elevenítette fel az elmúlt évtizedek legszebb közösségi pillanatait. A város nevében Csányi József polgármester köszöntötte a nyugdíjas közösséget, a Batthyány iskola Kicsinyek kórusa és csengettyűseik kedves hangversennyel tették szebbé, hangulatosabbá az összejövetelt.

A város identitását jól mutatja, hogy idén már a második nyugdíjas klub ünnepli megalakulásának 45. évfordulóját. Nemrégiben a Petőfi Sándor Bajtársi Egyesület évfordulóját ünnepeltük, most pedig nyugdíjas pedagógusaink aktív közösségét köszönthetjük.

Kiskunfélegyháza múltjából adódóan, iskolavárosként zászlóvivője volt a pedagógus társadalom megbecsülésének. A pedagógusok klubja az elmúlt időszakban is nagy megbecsülést érdemelt ki.

Szerencsére városunkban növekszik a gyermeklétszám, ennek köszönhetően hamarosan új óvoda és iskola is épül. Ami azt jelenti, hogy továbbra is nagy szükség lesz a felkészült, elkötelezett pedagógusok munkájára – mondta köszöntőjében Csányi József.

A polgármester megköszönte a nyugdíjas pedagógusok aktivitását, várost segítő munkáját. Ezt követően ajándékot is átadott a közösségnek, amely egy meghívó a klubtagoknak május, vagy június hónapban egy balatonfüredi kirándulásra, amelynek költségeit az önkormányzat fedezi.

Tarjányi Mihályné az elmúlt negyvenöt év történéseit összegezve így fogalmazott: ki gondolta volna, hogy ennyi időn keresztül együtt marad a közösség. Milyen érzelmi kötődés tartott össze bennünket? Azonos érdeklődési kör? Szeretet? Egymás megbecsülése? A magánytól való menekülés, vagy a barátság? Úgy vélem mindezek együtt szükségesek voltak a jó közösségi élethez. A klubvezető megemlékezett elődjei, dr. Somogyvári Zoltán, Rosta Ferenc és Sütő Mihályné munkásságáról. Ezt követően fotókkal, film és hangfelvételekkel idézte az eltelt 45 év legfontosabb eseményeit.

s. r.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!