Helyi hírek 2017. november 30. 13:30

A vitaminok fontosságáról a Betűbölcsiben

Képgaléria
A vitaminok fontosságáról a Betűbölcsiben
Az őszi, illetve a téli hónapok kapcsán nagyobb aktualitást kapnak a vitaminokról szóló előadások. Ezért a Kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár Baba-mama Klubjában a kismamák ezúttal Uljanics-Tóth Tímea, védőnővel a vitaminokról, azok fontosságáról beszélgettek. Szó esett a helyes táplálkozásról, és arról, hogy a szervezetünk zökkenőmentes működéshez mennyi vitaminra és tápanyagra van szükség.

 – Vannak olyan gyerekek, akik nem megfelelően táplálkoznak, válogatósak – mondta Uljanics-Tóth Tímea, majd hozzátette, hogy az ő esetükben nagy jelentősége van annak, hogy hogyan pótolják azt a hiányt, ami a rossz táplálkozásukból ered a vitaminok szempontjából. Az előadás során a jelenlévők tanácsot kaptak azzal kapcsolatban, hogy milyen a változatos étrend, megbeszélték, hogy mire kell odafigyelni a téli időszakban.

– Sok szülőben felmerül az a kérdés, hogy milyen gyümölcsöt vagy zöldséget fogyasszanak, hiszen ezekben a hónapokban szerintük nem túl nagy a választék. A védőnő szerint ilyenkor is rengeteg zöldség- és gyümölcsféléből választhatunk. Például a citrusfélék, az alma, a körte, az aszalt gyümölcsök is nagyon jó vitaminforrások – mondta a szakember, majd hozzátette, hogy minden évszakban vannak olyan ételek, amelyek fogyasztása során a megfelelő mennyiségű vitaminokat vehetjük magunkhoz. A védőnő azt is elmondta, hogy nincs olyan vitamin, ami csak egyetlen ételben található meg, ezért ha a gyermekünk nem szereti a diót, az esszenciális zsírsavakat például hidegvízi hallal vagy kukoricaolajjal is bevihetjük. 

Uljanics-Tóth Tímea azt hangsúlyozta, hogy  változatos és vitamindús táplálkozással nagyon sokat tehetünk az egészségünk és gyermekünk egészsége érdekében.

Kövessen minket a Facebookon is!