Helyi hírek 2017. november 30. 12:00

A mezgés diákok kertmentő munkáját a minisztérium is elismerte

Képgaléria
A mezgés diákok kertmentő munkáját a minisztérium is elismerte
A mezgés diákok két esztendeje figyeltek fel a Földművelésügyi Minisztérium által kiírt „Ments meg egy kertet” pályázatra. Banó Szabó Zsanett, Polyák Roland és Zsitva Erika úgy döntöttek, hogy olyan kert kialakítását, gondozását kezdik el, amely több ember hasznát, örömét szolgálja. Így a Szivárvány Személyes Gondoskodást Nyújtó Intézmény Csanyi úti Idősek Otthonában alakítottak ki egy kertet. A lelkes diákok és segítő pedagógusaik, Görög Mariann és Tarjányi Ágoston munkáját a minisztérium „Kiváló munkáért” oklevéllel ismerte el.

A kert kialakítását a Mezőgazdasági Szakképző Intézmény tanulói 2016-ban kezdték meg. Haszonnövényeket, paprikát, paradicsomot, tököt, cukkinit, padlizsánt és különféle fűszernövényeket telepítettek és gondoztak.

– Nagyon szívesen végeztük ezt a munkát. Azért is, mert tudtuk, hogy a megtermelt zöldségféléket, fűszereket az itt élő gondozottak fogyasztják el. Munkánk közben nagyon sokan ki is jöttek közülük, hogy lássák, mi történik. Volt, aki csak tanácsot tudott adni, de akadtak, akik segítséget is tudtak nyújtani. Mi pedig örültünk annak, hogy hasznos munkát végzünk, és ezzel örömet is szerzünk idős embereknek – mondták el a kert kialakítói, fiatal gondozói.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!