Helyi hírek 2017. december 1. 16:24

A nyugdíjasok hangulatos összejövetellel kezdték a karácsonyi felkészülést

Képgaléria
A nyugdíjasok hangulatos összejövetellel kezdték a karácsonyi felkészülést
A karácsonyi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat, szokásokat idézték fel jó hangulatú produkciókkal a nyugdíjas közösségek december 1-jén a Szakmaközi Művelődési Házban. A nyugdíjas klubok tagjait és a fellépő csoportokat Mátyus Imréné köszöntötte elsőként, majd Csányi József polgármester szólt a megjelentekhez.

Közeleg a karácsony, és ennek hangulata már érződik a teremben. A mostani összejövetel jelzi azt, hogy a nyugdíjasok örömmel készülődnek a karácsonyra. Nagyon sokan eljöttek, és látható, hogy ez a helyszín már szűkössé kezd válni a Kiskunfélegyházi Nyugdíjas Klubok Egyesületének advent előtti összejövetelére. Éppen ezért Juhász István elnök úrral egyeztettünk arról, hogy jövőre a klub „Karácsony felé” címmel már a művelődési központban tartja meg ünnepváró rendezvényét, hogy mindenki kényelmesen élvezhesse a produkciókat, mondta a polgármester.

A városban is igyekszünk az ünnepre minél jobban felkészülni. Idén úgy döntöttünk, hogy a város színeit felhasználva díszítjük fel a város karácsonyfáját, amely érzésem szerint az elmúlt tíz év egyik legszebb fája.

Ígéretünket betartva ebben az évben a város nagyobb területeit ékesítik a karácsonyi fények. Ezek között lesz a Béke tér, a Szent János és a Móra tér, a Kossuth utca teljes hosszán kigyúlnak a karácsonyi fények.

A korcsolyapályát már birtokba vették a fiatalok. Szombaton meggyújtjuk a város első adventi gyertyáját, és karácsonyig számos program várja a fiatalokat és felnőtteket a készülődés jegyében – tette hozzá Csányi József.   

s. r.

Kövessen minket a Facebookon is!