Helyi hírek 2017. december 1. 16:30

Kényes nevelési helyzetekről tartott előadást dr. Kádár Annamária a Platán iskolában

Képgaléria
Kényes nevelési helyzetekről tartott előadást dr. Kádár Annamária a Platán iskolában
November 29-én látogatott a Platán iskolába a Platán Iskoláért Alapítvány meghívására dr. Kádár Annamária pszichológus. Kényes nevelési helyzetek címmel tartotta meg rendkívül színes, magával ragadó előadását. Konkrét példákkal támasztotta alá az egyes nevelési helyzetekben követendő magatartást, segítve ezzel a gyakorló szülőket, pedagógusokat.

Dr. Kádár Annamária Marosvásárhelyen született, 1999-ben a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem Pszichológia és Neveléstudományok Karán szerezte pszichológusi oklevelét. Az Eötvös Lóránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karán, a Kognitív Fejlődés programon végezte doktori tanulmányait. Családterápia valamint relaxáció és szimbólumterápia irányzatokban képződött tovább. Dolgozott iskolapszichológusként valamint egyetemi adjunktusként. Két gyermek boldog édesanyja.

Kutatási és érdeklődési területei: érzelmi intelligencia, flow-élmény, személyiségfejlesztés, önismeret, fogalmazási képesség fejlődése és fejlesztése, olvasóvá nevelés, a mese gyógyító ereje, pedagógusi hivatás-személyiség alakítása, valamint a játék szerepe a gyerek személyiségfejlődésben. Kádár Annamária mindenhol hangsúlyozza, hiszi, hogy az ember fejlődésének igazi mozgatórugója a komfortzóna elhagyása, a legfontosabb személyes érték a hitelesség, a legmélyebb erőforrás a játékosság és a mese, az igazi teljesítmény a csapatmunka által érhető el. Szülőként, pedagógusként meg kell adnunk a gyermeknek a lehetőséget arra, hogy belső képei segítségével saját világa varázslójává váljon. Így sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy felnőttkorában bátran, hittel fog küzdeni az életében és környezetében kívánatos változásokért, a saját boldogságáért, a saját sikeréért.

Könyvei: Mesepszichológia, Lilla és Tündérbogyó, Fejben dől el, A dühös polip, Bízz magadban

 

Kövessen minket a Facebookon is!