Helyi hírek 2017. december 12. 11:00

A polgárőrök több évtizedes munkájukkal kiérdemelték a lakosság bizalmát

Képgaléria
A polgárőrök több évtizedes munkájukkal kiérdemelték a lakosság bizalmát
A Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület idén 22. évzáró közgyűlését tartotta meg a városháza dísztermében. A polgárőröket – megköszönve egész éves áldozatkész munkájukat – Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Balla László alpolgármester köszöntötte. Ezt követően Marczényi Csaba elnök összegezte az idei év eseményeit, részletesen számot adva a közösség szolgálatteljesítéseiről, elért eredményeiről.

Lezsák Sándor köszöntőjében megfogalmazta: – Nagy érdem, hogy a polgárőrök mintegy két évtizedes munkájukkal kiérdemelték a város lakóinak bizalmát. Fontos és elismerésre méltó az is, hogy jó kapcsolatot alakítottak ki a társszervekkel, együttműködnek a rendőrséggel, a polgárőrséggel, a mezőőrökkel és az önkormányzattal is harmonikus a kapcsolat. Jó látni azt is, hogy a félegyházi polgárőr egyesület törekszik a fiatalításra – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy az önkéntes szakmai szervezet ebben az évben is őrizte a város nyugalmát, békéjét, és rész vett a bűnmegelőzési feladatok ellátásában kül- és belterületi járőrszolgálataival. Az év során a 40 fős tagság 5123 óra szolgálatot teljesített.

– A polgárőrség a város önkormányzati rendezvényein őrző-védő és rendezői feladatokat látott el, de biztosították  az egyházi rendezvényeket is. Közreműködtek a közlekedésrendészeti és ifjúságvédelmi problémák megoldásában. Nagy elismerést váltott ki a lakosság körében az, hogy a halottak napja körüli időszakban éjjel-nappal felügyelték a sírkertek rendjét – tette hozzá Marcényi Csaba.

A Petőfi Sándor Polgárőr Egyesület munkáját az Országos Polgárőr Egyesület az „Év Polgárőr Egyesülete” kitüntető címmel ismerte el.

s. r.

 

Kövessen minket a Facebookon is!