Helyi hírek 2017. december 3. 18:15

A keresztállítással az összefogás erejét kívánják bemutatni

Képgaléria
A keresztállítással az összefogás erejét kívánják bemutatni
Advent első vasárnapján, december 3-án tartotta keresztállító ünnepségét a Jobbik Kiskunfélegyházi Szervezete. A keresztet Hajagos Gyula esperes-plébános és Rónaszéki Gábor atya áldották meg. Az eseményen közreműködött Sövény Tibor előadóművész, Kiss Ákos Jenő és Héjja Bella énekesek, valamint Varga Mihály népművész. A megjelentekkel Kollár László a helyi szervezet vezetője osztotta meg ünnepváró gondolatait. Az első adventi gyertya meggyújtása után étel- és ruhaosztást tartottak.

– Ez az időszak az, amikor az éves tevékenységünk számvetése mellett természettől rendelt belső igényünk szerint fordulunk szeretteinkhez, egymásra egy kicsit többet figyelünk, keressük egymás társaságát. Az elszakadt, idegenbe kényszerült családtagok azon dolgoznak, hogy megoldják a hétköznapok okozta elkötelezettségek csomóját, ki tudjanak szakadni a pénzkeresés taposómalmából és visszatérjenek a családhoz, a gyökerekhez. Az év végével természetes lesz az a zsigeri igényünk, amely a családi fészekbe, egymás közelébe vonz bennünket. Talán ennek az igénynek is szimbóluma a Szent Család, a jászolban fekvő kisded, aki azt a 2017 évvel ezelőtti pillanatot idézi, és ezzel is megtestesíti szeretetéhségünket, az együvé tartozás igényünket. Nekünk keresztállítóknak ez a fajta igényünk egészül ki hazaszeretetünkkel, a hagyományok iránti tiszteletünkkel.

Mai rendezvényünkkel is az összefogás erejét kívánjuk bemutatni. Azt, hogy összefogással elérhetjük, hogy senkinek ne kelljen szükséget szenvedni, mindenki találjon segítő kezekre, szeretetteljes közösségre – fogalmazta meg ünnepi gondolatait Kollár László.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!