Sport 2017. december 4. 09:00 Forrás: kecskemetilc.hu

Veretlenül jutott tovább Bács megye

Veretlenül jutott tovább Bács megye
Ahogy arról beszámoltunk, szombaton mindkét meccsét megnyerte Bács megye a békéscsabai régiós tornán. Vanó Sándor együttese vasárnap sem húzta be a féket, hiszen már délelőtt eldöntötték a továbbjutás kérdését.

A Bács megyei labdarúgók abban a tudatban készülhettek, hogy amennyiben legyőzik a házigazda Békést, úgy már a Pest elleni mérkőzés tét nélküli lesz, hiszen matematikailag is bebiztosítják első helyüket. Az időjárás semmiképpen sem kedvezett a futballnak, hiszen hatalmas havazás volt Békéscsabán is, így a küzdeni akarás mellett a szerencse is döntő faktornak bizonyult. Békés az első percekben be is szorította a „mieinket” ám íveléseken túl nehéz volt bármilyen más taktikai elképzelést megvalósítani a hóban.

A kezdeti nyomást végül átvészelte Bács, majd még az első félidőben egy szögletet is gólra váltott, Máruska robbant be a lecsorgó labdára. Bár Békésnek voltak lehetőségei, a kitűnően záró védelem, illetve az őket nagyon hatékonyan kisegítő Urlauber végig magabiztos volt, így sikerült megőrizni az előnyt, amit némi szerencsével növelhettek volna. A Pest megye elleni találkozón így mindenkinek lehetőséget adott Vanó Sándor, és a játékosok itt is meghálálták a bizalmat, igaz ez akkor is, ha a győzelem végül egy utolsó pillanatokban bekapott gól miatt elmaradt. Az arany mellett a gólkirályi címek is Bács megyébe kerültek, hiszen Káli Tibor és Máruska Vitalij is 3-3 találatig jutott a hétvége során.

A tornát így Bács megye első ízben nyerte meg, rögtön magabiztos fölénnyel, így ott lesznek a pécsi négyes döntőn, melyen szombaton az elődöntőket, vasárnap a helyosztókat rendezik.

Vasárnapi meccsek:

Bács-Kiskun – Békés 1-0 (1-0)

Bács: Urlauber – S. Juhász, Nasz, Rozsi, Princz – Máruska, Dostyicza (Hegedűs 36.), Palásti, Kohány B., Juhász (Varga 37.) – Kohány G. (Kitl 58.)

Gól: Máruska (21.)


Bács-Kiskun – Pest 2-2 (1-0)

Bács: Eifert – S. Juhász (Princz 40.), Hegedűs, Nasz, Varga – Gavula-Recte, Dostyicza, Kohány B. (Juhász 43.), Kitl, Sudár – Káli (Kohány G. 50.)

Gól: Dostyicza (36.), Káli (50.) ill. Szmola (16., 58.)


A torna végeredménye:

1. Bács-Kiskun 10 pont
2. Békés 5 pont
3. Csongrád 5 pont
4. Jász-Nagykun-Szolnok 3 pont
5. Pest 3 pont

A torna után Vanó Sándor értékelt:

– Úgy érzem a csapat megérdemelte ezt a sikert, mert minden meccsen küzdöttek és hajtottak egymásért a játékosok. Mindenki átérezte a felelősségét ennek a tornának, méltó módon képviselték klubjaikat és a megyét is. Büszke vagyok arra, hogy veretlenül jutottunk tovább, köszönöm ezt az élményt a játékosoknak és a stábomnak, illetve a megyei igazgatóságnak a támogatást!


 

Kövessen minket a Facebookon is!