Helyi hírek 2017. december 5. 07:30

Évértékelő lakossági fórumot tartott Gyenes Attila önkormányzati képviselő

Képgaléria
Évértékelő lakossági fórumot tartott Gyenes Attila önkormányzati képviselő
– Eredményes évet zárhatunk a körzetemben és a városban, hiszen olyan fejlesztések valósultak meg, amelyekre már régóta vártunk. Ezek közé tartozik a közvilágítás javítása, de sok helyen építettünk parkolókat, és megoldottuk a csapadékvíz-elvezetését. Az intézményeinket sem hagytuk figyelmen kívül. Megépült a PG új tornaterme, amelyhez az önkormányzat több mint 100 millió forinttal járult hozzá – mondta el Gyenes Attila, a 3. választókerület önkormányzati képviselője a december 4-én megtartott lakossági fórumán. A fórumon jelen volt Csányi József polgármester és a hivatal több képviselője, akik a város fejlesztési terveiről szóltak, és megválaszolták a fórumon felmerült kérdéseket.

A fórumon Gyenes Attila elmondta: – Napi kapcsolatom van a körzetemben élőkkel és mindennap felmerülnek olyan kérések, amelyben segítséget kell nyújtanom. Ezeket a jelzéseket, kéréseket sokan telefonon, e-mailben, vagy a közösségi hálón juttatják el hozzám. Mindenkit arra biztatok, hogy ezt tegyék meg a jövőben is, mert minden esetben reagálok az információkra. Annak is utána járok minden alkalommal, hogy megoldódott-e a jelzett  probléma, legyen az a fűvágással kapcsolatos gond, vagy az, hogy nem vitték el a zöldhulladékot, esetleg a lehullott lombot nem sikerült időben elszippantani. Vannak többször birtokvitás ügyek is, ezekben a szakhatóságokkal való kapcsolat megteremtésében tudok segíteni.

A jövő évi tervekkel kapcsolatosan a képviselő elmondta, hogy a megkezdett munka nem ért véget. Vannak helyek, ahol elmaradt a csapadékvíz-elvezetésének megoldása. Ezek közé tartozik a Horváth Zoltán utca, ahol az aszfaltozás is aktuálissá vált. De több utca is van, amelyet szilárd burkolattal kell ellátni. Ezek közé tartozik többek között a Mezősi Károly és az Arad utca.

– A közbiztonság növelése érdekében a körzetben is több térfigyelő kamerát szeretnénk kihelyezni. A tervek között szerepel egy közösségi ház kialakítása is, ahol ünnepi összejövetelt, lakásgyűléseket és bármilyen közösségi programot meg lehet tartani. Az önerős járdaépítést 2018-ban is támogatja az önkormányzat – tette hozzá.

Csányi József polgármester az utóbbi időszak fejlesztéseiről, valamint a tervezett beruházásokról szólt. Többek között ismertette a városközpont megújulásával kapcsolatos elképzeléseket, amely a körzetet is érinti. Elmondta, hogy ez a beruházás a „Zöld város” program keretében, pályázati pénzből valósul meg. Szólt arról is, hogy az Alsótemetőben megépült az új ravatalozó, amelyet december 8-án adtak át. A temető megújulása ezzel nem fejeződött be. Jövőre kerítés és egy szép bejárat is épül. Természetesen a Felsőtemető rendbetételéről is gondoskodik a város – tette hozzá.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!