Helyi hírek 2017. december 5. 15:30 Forrás: KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskola

Rozsdás Kupa a Kossuth Szakképző Iskolában

Képgaléria
Rozsdás Kupa a Kossuth Szakképző Iskolában
Az Európai Szakképzési Hét keretén belül rendezték meg az évtizedekre visszanyúló Rozsdás Kupát, amely a KSZC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Szakképző Iskolában zajlott.

A szakképzés európai hét rendezvénysorozataiban részt vevő érdekeltek lehetőséget kapnak arra, hogy egymással megosszák innovatív oktatási gyakorlataikat, a szakképzés terén elért kiemelkedő eredményeiket. Célja vonzóbbá tenni a színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatást és szakképzést.

A Rozsdás Kupa a 90’-es évek elején ezzel a céllal jött létre, ahol több szakképző iskola pedagógusai, szakoktatói és dolgozói fociznak egymás ellen, de egymásért. A rendezvény nevét egy bajai szakképző iskola álmodta meg, a résztvevő négy iskola pedig körforgásban szervezi meg az eseményt minden évben négyszer.

A versengésben a mieink mellett egy kiskunhalasi, egy bajai és egy határon túli, zombori szakképzési intézmény dolgozói vettek részt. Az első helyet most a Kossuth iskola kollektívája hozta el.

A mérkőzéseket követően sor került egy baráti vacsorára és egy szakmai beszélgetésre. Az est folyamán levetítették azt a kisfilmet is, amely bemutatta a vidéki kollégáknak a Kossuth Lajos Szakképző Iskola képzési kínálatát.

A vacsora után a tanműhelyben folytatódott az információcsere interaktív formában. Bemutatták az eszközöket, a lehetőségeket, a gépparkot, körbenézhették a különböző tanműhelyeket, és kérdéseket tehettek fel a  félegyházi kollégáiknak.

Így ez a rendezvény most nem csak a sportról szólt, hanem inkább a szakmai háttérről, illetve az iskola bemutatásáról, képzési formáiról. Az iskolánkénti 15 fős csapatok egy jó hangulatú szakmai napnak lehettek részesei Kiskunfélegyháza szakképző iskolájában, megismerve az intézmény sokrétű és széleskörű kínálatát.
 

Kövessen minket a Facebookon is!