Helyi hírek 2017. december 7. 11:30

Mikulás előtt szeretetebéddel várták az átmeneti otthon lakóit

Képgaléria
Mikulás előtt szeretetebéddel várták az átmeneti otthon lakóit
Szeretetebéddel lepték meg a Családok Átmeneti Otthonának lakóit december 5-én. A Demokrácia és Szolidaritás Félegyháza Alapítvány, az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület, valamint a városban működő civil szervezetek közreműködésével minden évben megrendezik a karácsonyi, illetve Télapó ünnepséget a Családok Átmeneti Otthonában. Az ott élők ezúttal is hálával fogadták az odafigyelést.

Magonyné Makány Anna, az Összefogás az Élhetőbb Vidékért Egyesület elnöke elmondta, hogy 9 éve járnak rendszeresen a Családok Átmeneti Otthonába különféle jótékonysági rendezvényekre, amelyekkel segítik az itt élők mindennapjait. A karácsony közeledtével pedig nagyon fontosnak tartják, hogy ünnepi hangulatot teremtsenek a nehezebb helyzetben élőknek is. Éppen ezért az átmeneti otthon gyermek lakóit a finom ebéd mellett süteményekkel és játékokkal is megajándékozták.

Az egyesület elnökének törekvéseit – így ezt a rendezvényt is – a helyi MSZP szervezete is támogatja. Horváth Tamás pártelnök elmondta, hogy ez a figyelmesség nem csak az ünnepekre szorítkozik, egész évben segítik a rászoruló családokat. Önkormányzati képviselőként kifejtette: – Feladatunk az önkormányzatban nemcsak az, hogy évről-évre részt veszünk ilyen jótékonysági rendezvényeken és segítjük azokat a civil szervezeteket, illetve azokat az asszonyokat, akik hajnalban felkelnek azért, hogy húst, süteményt süssenek az itt élők számára néhány boldog pillanatért. A legfőbb feladat az lenne, hogy a rászoruló családoknak hosszú távú és biztonságos megélhetést, valamint olyan kiszámítható jövőt tudjunk biztosítani, amelynek eredményeként ezek a szülők gyermekeikkel itt maradnak Kiskunfélegyházán.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!