Helyi hírek 2017. december 6. 20:30

Selymes együtt fejlődik a várossal

Képgaléria
Selymes együtt fejlődik a várossal
– Fejlesztettük a közvilágítást, javítottuk az úthálózatot, a buszvárókat. Kihelyeztünk két térfigyelő kamerát, amelyek növelik a közbiztonságot, mert láthatóvá, ellenőrizhetővé válik az átmenő forgalom is. Többek között erről számolt be Ván Jenő önkormányzati képviselő, a Selymesben megtartott lakossági fórumán. A fórumon jelen voltak a város önkormányzati tisztségviselői is, valamint Csányi József polgármester, aki a város eddigi fejlesztéseiről és további terveiről adott részletes tájékoztatást.

Ván Jenő beszámolt arról is, hogy a város több mint 10 millió forintos pályázatot nyert a külterületi térfigyelő kamerák, valamint a napelemes, közvilágítást szolgáló lámpatestek kihelyezésére. Ezekből sok jut Selymesbe is, hogy javítsa az itt élők életkörülményeit. Selymes sűrűbben lakott körzetében kiépült az ivóvízhálózat. De azért, hogy a tanyás térségben élők is egészséges ivóvízhez juthassanak, közkutat telepítettek.

– Természetesen sok feladat van még a jövőben is. Ezek közé tartozik a Csólyosi út továbbépítése, amit a jövő évben meg is teszünk. A Selymesért Egyesületet, amely az itt élők közösségi rendezvényeinek főszervezője, továbbra is támogatni fogjuk, és segítjük a jelenlegi székhelyük felújításában, vagy egy új kialakításában – tette hozzá a képviselő.  

A fórumon a polgármester a városi fejlesztési tervekről, többek között a „Zöld város” program megvalósításáról, az egészségügyi helyzet javítását célzó önkormányzati intézkedésekről szólt.

A fórum résztvevői felvetették, hogy jó lenne a körzetben egy játszóteret építeni, kérték a Csanyi út melletti kerékpárút járhatóvá tételét, valamint szóvá tették azt, hogy Selymest sokan illegális szemétlerakóként kezelik.

A játszótér építését Ván Jenő is fontosnak tartotta. Elmondta, hogy tervezik is, de a megfelelő helyszín megtalálása még várat magára. A Csanyi úti kerékpárút rendbetételével kapcsolatosan Csányi József polgármester válaszolt, aki elmondta, hogy a város benyújtott egy pályázatot a megújítására, amelynek elbírálásáról még nem érkezett válsz. Mindenesetre, ha elutasítják a pályázatot, akkor az önkormányzat az ott munkába járók biztonsága érdekében önerőből építi majd meg.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!