Helyi hírek 2017. december 8. 16:30

A 7. választókerület lakói is jelentős fejlesztésekre számíthatnak jövőre

Képgaléria
A 7. választókerület lakói is jelentős fejlesztésekre számíthatnak jövőre
A 7. választókerületben megvalósult fejlesztésekről, és a következő időszak terveiről számolt be Horváth Gábor önkormányzati képviselő december 7-ei lakossági fórumán. A fórumon Csányi József polgármester a város helyzetéről adott részletes tájékoztatást, Dósai Bence kabinetvezető pedig arról a beruházásról szólt, amelynek köszönhetően a Petőfi lakótelep zöldterületei és játszóterei újulnak meg.

Horváth Gábor beszámolójában elmondta, hogy az egészségügyi ellátás szempontjából nagyon fontos eredmény, hogy a kórház megújult épületszárnyában az egynapos sebészeti ellátással újraindult az aktív betegellátás. Szólt arról is, hogy a Zöld város program keretében hatvan év után mintegy 2 milliárd forintból megújul Félegyháza városközpontja. Új térburkolatokkal, közvilágítással, rendezett zöldfelületekkel és játszóterekkel.

Az idei év eredményének tartja a képviselő, hogy körzetében megépült a Darvas tér 2. és 3. számú társasházak között egy új parkoló, és több szakaszon sikerült új járdát is építeni. Megújult a Darvas téri Bölcsőde terasza és járdái, a bölcsődében és az óvodában is kijavították a biztonságtechnikai rendszerek hiányosságait. A Holló László utcában egy harmadik emeleti önkormányzati lakást teljesen felújítottak. A közvilágítást is sikerült több helyszínen javítani.

A jövő terveiről szólva kifejtette, hogy a járdák és parkolók építésére, a közvilágítás fejlesztésére – különös tekintettel a külterületekre – koncentrálnak a választókerületben. Tovább bővítik a térfigyelő rendszert. Idén elindult a tanyagondnoki szolgálat, amelynek munkáját 2018-ban kiteljesítik, többek között új eszközök beszerzésével.

Csányi József polgármester elmondta, hogy a város anyagi helyzete stabilizálódott, miután kormányzati segítséggel sikerült megszabadulni a sportcsarnok építésével kapcsolatos adóssághalmaztól. Ez lehetővé teszi azt, hogy átgondoltan, a legfontosabb városi fejlesztéseket önerőből is meg lehessen tenni. A költségvetés helyzetét javítja, hogy a helyi vállalkozások jól fejlődnek, és helyi adóikkal hozzájárulnak a város gyarapodásához.

A polgármester beszámolt arról is, hogy az egészségügyi ellátó rendszer fejlesztéséről nem mond le a város. A volt SZTK rendelőt ismét egészségügyi centrummá alakítják. Az ellátásra szorulókat segítik azzal is, hogy jövő év márciusától közvetlen buszjáratot indítanak Kiskunfélegyházáról a megyei kórházhoz. A tervek szerint hétfőn szerdán és pénteken reggel indul a busz, délután pedig visszahozza utasait. A pontos időpontokat és a megállóhelyeket az egészségügyi intézményekkel és a lakossággal egyeztetve alakítják ki.

Dósai Bence kabinetvezető arról tájékoztatta a fórum résztvevőit, hogy a közeljövőben a Petőfi lakótelepen új közösségi tereket alakítanak ki. A CLLD projekt keretében történő felújítás a játszótereket is érinti új játszóelemekkel, új kerítéssel, ivókutak építésével.  

A fórumon jelenlévők többsége üdvözölte az elképzelést, miszerint térfigyelő kamerákat is kihelyeznek, legtöbben azonban a járdák építését és új parkolók megépítését szorgalmazták.

Horváth Gábor tájékoztatta választóit arról, hogy körzetében a jövő évtől minden hónapban 17és 19 óra között kihelyezett fogadóórát tartanak az önkormányzat szociális munkatársai a Darvas tér 1. szám alatti közösségi házban. A fogadó órák időpontjai: január 8., február 5., március 5., április 9., május 7., június 11., július 9., augusztus 6., szeptember 10., október 8., november 5., december 10.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!