Helyi hírek 2017. december 9. 19:25

Felragyogott a második gyertya is a város adventi koszorúján

Képgaléria
Felragyogott a második gyertya is a város adventi koszorúján
A gyertyagyújtási ünnepségen Rónaszéki Gábor plébános osztotta meg ünnepváró gondolatait a megjelentekkel. A Batthyány Lajos Általános Iskola csengettyűsei és a Kicsinyek Kórusa tették meghittebbé az ünnepi készülődést.

– Aki távol van a másik embertől, az önmagát képzeli nagynak. De minél közelebb kerülünk egymáshoz, minél jobban tudjuk szeretni egymást, annál jobban meglátjuk egymás nagyságát, fontosságát, jelentőségét, és ezzel együtt a magunk kicsinységét. Szeretni csak az tud, aki alázatos. Aki valóban képes meglátni a másik nagyságát. Advent van, az Isten várás ideje, és rá kell döbbennünk, hogy a mi Istenünk alázatos. Mert tudott kicsinnyé lenni, közénk jönni, hogy felemeljen bennünket.

Csak akkor lesz igazi a karácsonyunk, ha nem messziről, hanem közelről szemléljük egymást. Ha képesek vagyunk rádöbbenni arra, hogy milyen nagy, milyen fontos, mennyire jelentőségteljes, hogy nem egyedül vagyunk, hanem együtt. Azokkal lehetünk, akiket szeretünk, akiket az Istentől kaptunk – fogalmazott köszöntőjében Rónaszéki Gábor atya.

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!