Helyi hírek 2017. december 14. 13:00

Nagycsaládosok karácsonya

Képgaléria
Nagycsaládosok karácsonya
Kisgyermekek csacsogásától lett hangos a Móra Ferenc Művelődési Központ nagyterme, ugyanis a több éves hagyomány szerint a város önkormányzata karácsonyi műsorral lepte meg az év szülötteit és a nagycsaládosokat. A műsort Kapus Dia igazi téli, szívmelengető dalokkal nyitotta meg. A folytatásban Kovács Beni lépett színpadra, aki egy kedves mondott el a kicsiknek, az előadást Gombás Bende, a Móra Ferenc Gimnázium 9/D osztályos tanulója zárta versével.

Advent idején Kiskunfélegyházán hagyományosan egy kis karácsonyi ünnepség keretében köszöntik a legkisebbeket és a nagycsaládosokat. Idén a Móra Ferenc Művelődési Központ dísztermében Balla László  köszöntötte a város nevében az újszülötteket és a nagycsaládosokat. Az alpolgármester beszédében megköszönte a művelődési központ dolgozóinak az egész éves munkát, amit a kultúra és a város felvirágozásáért végeztek, valamint a szülőkhöz szólva beszélt a gyermeknevelés felelősségéről is. Örömmel számolt be arról, hogy a városban évről-évre bővül az intézményhálózat, egyre több a külföldről hazaköltöző fiatal és ezáltal növekszik a gyermekek száma is.

Míg 2016-ban 180 újszülöttet köszöntöttek Félegyházán, idén már 198-at. Tavaly 239 nagycsaládost, idén 250-et köszönthettek – részletezte az alpolgármester.

Az ünnepi műsort követően a jelenlévő családok egy 5000 forintos utalványt is kaptak az önkormányzattól ajándékba.

Fotók: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!