Helyi hírek 2017. december 15. 13:30

„Egy cél, több út”

Képgaléria
„Egy cél, több út”
A fizika és a kémia érdekességeivel, különleges jelenségeivel is találkozhattak a Dózsa iskola nyolcadik osztályos tanulói, amikor ellátogattak a szegedi Agorába. Felkészült előadók segítségével kísérleteket is végezhettek, és megismerkedhettek azzal, hogy miként jelennek meg a tudományos eredmények a mindennapokban.

A Kiskunfélegyházi Dózsa György Általános Iskola az EFOP-3.2.5-17-2017-00033 „Egy cél, több út” című tanórán kívüli, fakultatív keretek közötti projektben foglalkozást szervezett a nyolcadikosoknak a szegedi Agorában.

December 8-án délután több program is várta a gyerekeket. Elsőként a látványlaboratóriumban fogadták őket, ahol a fizika és a kémia érdekességeivel ismerkedhetnek az érdeklődők (Tessla-gömb, lézerek). A labor munkatársai egyes kísérletekbe a vállalkozó kedvű tanulókat is bevonták. A foglalkozás résztvevői a gyakorlatban is láthatták, hogyan jelenik meg a természettudomány a hétköznapokban, a zenében.

Ezután az Informatikatörténeti kiállítást tekintették meg, ahol a vezetők a gyűjtemény történetéről beszéltek, az egyes számítástechnikai eszközök, régi telefonberendezések között kalauzolva a gyerekeket. A szegedi Katicát is életre keltették egy kis segítséggel, amit hanggal és fénnyel lehetett mozgásra bírni. A program legvégén mindenki kipróbálhatta a régi Nintendo, X-box játékokat.
 

 

Kövessen minket a Facebookon is!