Helyi hírek 2017. december 17. 14:00

Karácsonykor előtérbe kerülnek a kapcsolataink, amelyek a legnagyobb kincseink

Képgaléria
Karácsonykor előtérbe kerülnek a kapcsolataink, amelyek a legnagyobb kincseink
A város adventi koszorúján Hatvani Zsófia református lelkész és Csányi József polgármester gyújtották meg a harmadik gyertyát december 16-án. A gyertyagyújtási ünnepségen karácsonyi műsorral közreműködtek a Göllesz Viktor iskola diákjai és tanárai.

– Egy hét múlva elérkezik karácsony ünnepe, és az 2017-es esztendő is a végéhez közeledik. Érezzük, érzékeljük az idő rohanását, és olyan jó lenne ebben a felgyorsult világban egy pillanatra megállni, és végiggondolni azt, hogy mi, akik térben és időben élünk, vajon hogyan éljük meg a jelent. Mit teszünk a múltunkkal, és milyen reményünk lehet, ha a jövőbe tekintünk?

Olyan jó látni most, amikor annyi minden változik és bizonytalan, hogy Isten, úr a történelemben is. A mi életünkben is vannak minősített idők, időszakok, olyan alkalmak, amiket Isten készít arra, hogy valamit meglépjünk. Döntést hozzunk, hogy végre-valahára beleálljunk a döntésünkbe, és felelősséget is vállaljunk.

Karácsonykor előtérbe kerülnek a kapcsolataink, amelyek a legnagyobb kincseink, amelyeknek hiánya a legnagyobb fájdalom lehet, de lehet a legnagyobb áldás is, ha jól ápoljuk ezeket – mondta Hatvani Zsófia, a gyertyagyújtás előtti beszédében.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton
 

Kövessen minket a Facebookon is!