Helyi hírek 2017. december 18. 12:02

Jubileumi évet zártak a fúvósok karácsonyi koncertjükkel

Képgaléria
Jubileumi évet zártak a fúvósok karácsonyi koncertjükkel
Megalakulásuknak 30. évfordulóját ünnepelték idén a kiskunfélegyházi fúvósok. A Kiskunfélegyházi Fúvószenekari Egyesület az ünnepi, évzáró koncertjét a hagyományoknak megfelelően december 16-án és 17-én a Kossuth Szakképző Iskola sportcsarnokában rendezte meg. A Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar és a Koncert Fúvószenekar mindkét napon zsúfolt lelátó előtt adta elő produkcióit, ami jelzi a félegyháziak szeretetét zenészeink iránt. A karácsonyi hangversenyen Csányi József polgármester köszöntötte a zenekari tagokat és vezetőiket, valamint a közönséget.

A polgármester köszöntőjében felidézte azt, a több mint harminc évvel ezelőtt történt március 15-ei ünnepséget, amikor a zeneiskola 5 fúvós növendéke Jankovszki Ferenc vezetésével vett részt a megemlékezésen.

Ez a maroknyi csapat készítette elő a későbbi fúvószenekar megalakulását. A város lakóinak tetszett a produkció, és egyre több gyerek is jelentkezett fúvós tanszakra. Ma már láthatjuk, hogy az ünnepi koncerten számtalan tehetséges fiatal szólaltatja meg hangszerét azért, hogy zenét, melegséget hozzanak szívünkbe.

Én azt kérem az ünnepi koncert közönségétől és mindenkitől, hogy a szeretetet a szívükben keressék és ne a karácsonyfa alatt – zárta köszöntő gondolatait Csányi József.

Az évfordulós karácsonyi koncerten a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekart és a Kiskunfélegyházi Koncert Fúvószenekart Jankovszki Ferenc, Tóth László és Kis-Fekete Vilmos vezényelte. Szólisták voltak: Kállai Anett Laura, Horváth Brigitta , Gajdics Janka és Pallagi Gábor.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

Kövessen minket a Facebookon is!