Helyi hírek 2017. december 22. 15:00

A 10. választókerület időseit minden évben karácsonyi ünnepség várja

Képgaléria
A 10. választókerület időseit minden évben karácsonyi ünnepség várja
A selymesi közösségi házban és a Nagyszőlő úti Gazdakör székházában várta karácsonyi ünnepség a 10. választókerület szépkorúit. Ván Jenő képviselő évek óta a Selymesért Egyesület, a gazdakörök aktivistáinak segítségével, idén pedig már a tanyagondnoki szolgálat bevonásával rendezte meg a karácsonyváró rendezvényt. Az idős emberek szívesen fogadták az invitálást, mert ez egy remek alkalom számukra a találkozásra egy kis beszélgetésre. Együttlétüket kulturális műsor, nosztalgiazene is színesítette, miközben elfogyasztották a finom vacsorát.

A szépkorúakat Selymesben Molnár Tiborné Margitka, az egyesület elnöke, a Nagyszőlő útban pedig Ván Jenő képviselő köszöntötte, kívánva mindenkinek áldott, békés karácsonyt és boldog új esztendőt. Hajagos Gyula esperes-plébános a karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatosan fogalmazta meg gondolatait:

 Akkor tudunk felkészülni lelkileg a karácsonyi ünnepekre, ha ott van bennünk az egymás iránti jóakarat és jóindulat. Békesség a jóakaratú embereknek – énekelték az angyalok a betlehemi éjszakában. Ezt kellene újra magunkban kialakítani. Kérdezzük meg magunktól, hogy mit tudunk a másik emberért tenni. Jézus látta, hogy mire van szüksége az embernek és tett érte: megszületett, tanított, csodát tett, megváltott minket. Nekünk nem kell csodát tenni, csak egy picit Jézus nyomába kell lépnünk és megértést tanúsítanunk embertársainkkal szemben. Abban pedig mindig hinnünk kell, hogy jobbak lehetünk – zárta gondolatait az atya.

A rendezvénnyel kapcsolatosan Ván Jenő elmondta, hogy a haleszi körzetben már több mint tíz éve, Selymesben pedig hatodik esztendeje rendezik meg az idősek karácsonyát. Az első alkalmat egy idős nénivel történt beszélgetés után szervezte meg, aki elmondta neki, hogy a térségben sok rendezvény, közösségi alkalom van, de ezek elsősorban a gyerekeknek, a fiatalabb korosztálynak szólnak. De az idős embereknek is szükségük van a találkozási, beszélgetési, szórakozási lehetőségre. Gyorsan kiderült, hogy igaza volt, hiszen ma már várják a körzet szépkorújai a meghívást, és jókedvvel, örömmel vesznek részt az összejövetelen.  

s. r.
 

Kövessen minket a Facebookon is!