Helyi hírek 2017. december 21. 10:00

Önzetlen segítség a Kossuth szakképző iskolától

Képgaléria
Önzetlen segítség a Kossuth szakképző iskolától
A napokban újra beköltözhet saját házába a szerencsétlenül járt „fiákeres” bácsi és családja, miután tűz ütött ki náluk még a nyár végén. Luczás Sándorék Szilágyi utcai otthonában augusztusban lobbantak fel a lángok az elektromos rendszer meghibásodása miatt. A házban hatalmas kár keletkezett, mindent elborított a füst és a korom. A tragédia sokkolta az egyébként is szerény körülmények között élő családot.

Rengeteg nehézség és számos buktató volt az azóta eltelt pár hónapban, de a város most is megmutatta, hogy összefogással mennyi mindent meg lehet oldani. Az önkormányzati és lakossági segítség mellett a Kossuth szakképző iskola is kivette a részét a munkálatokban szakmai gyakorlatuk keretében. A szakiskola burkoló és festő tanulói a szakoktatók irányítása mellett újították fel a lakást.

A munkálatokat csak novemberben tudták elkezdeni, amit nehezített a párás, hideg idő is. A házban a festőtanulók három szobát, egy előteret, a konyhát és a fürdőszobát glettelték, festették ki. Ezen felül a fali gázcsöveket, és a fa nyílászárók mázolását készítették el. A burkolást a festés végén készítették el. A munkához szükséges festékanyagok és burkolóanyagok beszerzéséhez az adományozók mellett a Kossuth szakképző iskola is hozzájárult. Az intézmény kollégiuma is felajánlotta segítségét a családnak a bútorok és berendezési tárgyak visszaköltöztetésében.

Nagy öröm ez az egész iskola számára, hogy a bajban ők is segíteni tudtak a családnak, így a karácsonyt felújított otthonukban tudja tölteni a Luczás család.  
 

Kövessen minket a Facebookon is!