Helyi hírek 2017. december 22. 12:00

Csatornázás a Bankfaluban

Csatornázás a Bankfaluban
147 ingatlant érint a Bankfaluban 2018 első félévében megvalósuló szennyvízcsatornázás. A kivitelezési feladatok kapcsán 2196 méter gyűjtőcsatorna és 1591 méter bekötőcsatorna kivitelezési munkálatainak elvégzésére szerződött az önkormányzat a fővállalkozó BÁCSVÍZ Zrt-vel. A beruházás érinti a Róna utca Kiskun utca és Templomhalom utca közötti szakaszát, a Barázda utcát, a Kalász utcát, a Kéve utcát, valamint a Szélmalom utca egy szakaszát. A fejlesztés a tervek szerint januárban indul.

Hartyáni Gyula projektfelelős a beruházás szükségességéről elmondta, hogy Félegyháza teljes belterületén rendelkezésre áll már a csatorna, kivéve a Bankfalu Templomhalom feletti, északi részén elhelyezkedő utcákat. Most a város saját forrásból, az úgynevezett vízi létesítmények gördülő fejlesztési terve keretében, 58 millió forint ráfordításával valósítja meg ezt a közművet, az ott élők és építkezni szándékozók nagy örömére. A beruházás a jövő év elején kezdődik, és várhatóan az év közepére befejeződik. Ezzel a beruházással véglegesen megoldódik Félegyházán a csatornázottság: a belterület gyakorlatilag 100 százalékban lefedett lesz.

Hartyáni Gyulától megtudtuk az is, hogy az érintett lakosoknak a csatlakozási díj összege a helyi rendelet értelmében 100 ezer forint ingatlanonként. Az ügyintézés a műszaki átadást követően történhet a Bácsvíz Zrt-n és az önkormányzaton keresztül. A felmerülő kérdésekkel az önkormányzat vezető főtanácsadóját, Hartyáni Gyula projektfelelőst keressék az érintettek.



 

Kövessen minket a Facebookon is!