Kistérség 2017. december 26. 17:00

Karácsonyi koncert egy fesztiváldíjas énekkarral

Képgaléria
Karácsonyi koncert egy fesztiváldíjas énekkarral
Igazi karácsonyi hangulat költözött be a jakabszállási katolikus templomba december 26-án. Az ünnepi misét követően a Kecskeméti Fesztivál Kórus adott koncertet, betöltve a termet és az emberek szívét is melegséggel.


Karácsonyi koncerttel várta Jakabszállás községe a falu lakóit karácsony másnapján. A kórus jakabszállási kötődése nem kevesebb, mint hogy Szabó György Róbert, a község polgármestere is a tagjai közt szerepel. A koncertet PhDr. Juhos Imre atya jóvoltából a Jézus Szíve Katolikus Templomban rendezték meg.

A 2005-ben alakult Kecskeméti Fesztivál Kórus dr. Kiss Katalin nemzetközi hírű karnagy, egyetemi docens vezetésével egy negyven tagból álló vegyeskar, amely több magyar és nemzetközi megmérettetésen vesz részt rendszeresen. A reprezentatív együttes, amely legutóbb Krakkóban, az Adventi és Karácsonyi Kórusfesztiválon méretette meg tudását, a fesztivál ezüst diplomájával tért haza.

A kórus repertoárja nem csupán az ünnephez igazodott, hanem Kodály Zoltán születésének 135., és halálának 50. évfordulóját is felkarolta. A karnagy a lelkes közönséget is bevonta az éneklésbe, akikkel közösen egy Ave Maria és A csitári hegyek alatt improvizációt is előadtak.

A program zavartalan lebonyolításában az ünnepen is szolgálatot teljesítő helyi polgárőrök vettek részt.

K.G.
Fotó: Kiss Gabriella


 

Kövessen minket a Facebookon is!