Helyi hírek 2017. december 31. 13:00

Szilveszterkor annyi kutya szökik el, mint egy átlagos hónapban

Szilveszterkor annyi kutya szökik el, mint egy átlagos hónapban
Egy nap alatt annyi rémült állat szökik el otthonról szilveszterkor, mint máskor egy átlagos hónapban. Megrémítik őket a petárdák és tűzijátékok robbanó hangjai és villanása. Érdemes megóvni kedvenceinket, de ha mégis baj történik a menhelyek minden esetben segítenek.

Fotó: hiros.hu

A szilveszteri petárdázások után kiugróan megnő az elkóborolt állatok száma. Sok kutyát ilyenkor megrémülve találnak az állatvédők. Sajnos előfordulhat az is, hogy megsérülnek egy balesetben, vagy már haza sem térhetnek. Szerencsére az elveszett kutyák többségét napokon belül haza viszi a gazdája - értesült a hiros.hu.

Majorné Bíró Andrea, a Menhely az Állatokért Alapítvány titkára elmondta, van olyan kis kedvenc is, aki úgy elszalad, úgy elmenekül, hogy egy-két hét múlva kapnak csak bejelentést, akkor tudják őket fogadni.

Kedvencünk beazonosításában hatalmas segítség az állat bőre alá beültetett chip. A menhely munkatársai azonban minden esetben segítenek az ijedt kutyák és macskák előkerítésében.

Majorné Bíró Andrea azt kéri, hogy akiknek elveszett az állata, keresse meg őket telefonon, küldjön e-mailben fényképet, információt, elérhetőséget. Ezek segítségével hirdetni tudják az elveszett kutyusokat, hogy hamarabb visszatalálhassanak otthonukba.

A legjobb, ha nem hagyjuk a kutyát a szabadban! Az állatok megijedhetnek, átugorhatnak a kerítésen, vagy más módon megszökhetnek. A megrémült kutyákat nyugtassák meg, vigyék be a lakásba, pincébe, egy védett helyre, ahol minél kevesebbet érzékel a tűzijátékból. Ezáltal nyugodtabban vészelheti át az éjszakát, ezt a bizonyos fél napot.

A fotón látható kutya Bandázs, a lábán levő kötésről kapta nem mindennapi nevét. Nemrégiben szenvedett balesetet, amiben mind a két csont eltört a bal mellső lábában. A Menhely az Állatokért Alapítvány jóvoltából komoly műtéten esett át, amely során a csontokat lemezekkel rakták helyre. Bandázsra több hónapos gyógykezelés és terápia vár még rá. Szerető gazdit keres, aki mellett nyugalomban és biztonságban élhet.



 

Kövessen minket a Facebookon is!