Helyi hírek 2014. július 7. 10:32

Várhatóan augusztusban költözik a Tourinform iroda

Képgaléria
Várhatóan augusztusban költözik a Tourinform iroda
A turisták és a helybéliek közül is mind többen keresik fel a félegyházi Tourinform irodát. Míg az előbbiek főként a térségi programokról, szálláslehetőségekről és szolgáltatásokról érdeklődnek, addig a helyiek többek között az Erzsébet-program lehetőségeiről, országos üdülési ajánlatokról, menetrendekről, praktikus információkról tájékozódnak – mondta el Dongó Anita külkapcsolati és EU referens, a Tourinform iroda vezetője hozzátéve: rengeteg ingyenes információs anyaggal, többek között térképekkel, programajánlatokkal, városleírásokkal, fesztiválkatalógusokkal tudják segíteni az érdeklődőket.

– Kiskunfélegyháza mellett a kistérség 8 településének: Bugac, Bugacpusztaháza, Petőfiszállás, Pálmonostora, Kunszállás, Fülöpjakab, Gátér és Tiszaalpár turisztikai információit és szolgáltatásait gyűjtjük és ajánljuk. Félegyházára egyértelműen az átutazó turizmus jellemző. Nagyon sok nyugdíjas- és diákcsoport érkezik egynapos városnézésre, programjukban főleg a városháza, a Kiskun Múzeum, továbbá a Petőfi és Móra emlékhelyek játszanak főszerepet. Külföldről főleg holland, német és lengyel turisták látogatnak el hozzánk, de természetesen számos egyéb országból fordulnak meg vendégek a térségben. Sokan keresnek meg bennünket azért, hogy a környékbeli rendezvényekről, programokról, intézmények nyitva tartásáról érdeklődjenek. Ilyenkor térképekkel, ismertető kiadvánnyal is ellátjuk a vendégeket. A legtöbben már előzetesen lefoglalják a szállást, de előfordul, hogy ebben is számítanak a segítségünkre. Félegyházán két hotel és két panzió van, a kistérség többi szálláshelye falusi vendéglátóhely, amit különösen a nagyvárosokból érkezők vesznek szívesen igénybe. A bugaci pusztai programok, a tiszaalpári templomdomb és természeti környezet, a kunszállási Órák háza, Petőfiszállás-Pálosszentkúton a kegyhely, a visszatérő települési rendezvények, falunapok… különösen népszerűek az ide látogatók körében.

Dongó Anita elmondta azt is, hogy várhatóan augusztus közepén a jelenlegi, Petőfi tér 1. szám alatti irodából (Korona utca felőli bejárat, a volt borozó helyén) a Kossuth utca 1. szám alá, közvetlenül a városháza bejárata mellé költöznek, és nem csak a turista szezonban, hanem – a félegyházi önkormányzat fenntartása alatt – ismét egész évben fogadják az érdeklődőket. Az új helyen a városhoz kapcsolódó reklámtárgyakat – pólókat, képeslapokat, könyveket, bögréket, hűtőmágneseket… –  és helyi termelők kézműves termékeit is árusítani fogják. Ezzel – tette hozzá az irodavezető – szintén egy régi igényt tudnak kielégíteni.

A kiskunfélegyházi Tourinform Iroda a Magyar Turizmus Zrt. névhasználati szerződése alapján működik, ami többek között adatgyűjtő és információnyújtó feladatokkal és kötelezettségekkel jár. Az e területeken végzett kiváló munkája elismeréseként idén is megkapták a Magyar Turizmus Zrt. Elismerő Oklevelét.

Aktuális információkat találhatnak az érdeklődők az iroda által szerkesztett www.felegyhaziturizmus.hu weboldalon, továbbá az iroda facebook oldalán is. Telefonon a 76/431-544-es számon, emailben pedig a [email protected] címen kérhető tájékoztatás, de készséggel fogadják az ügyfeleket személyesen is az irodában, hétfőtől péntekig 8-tól 16 óráig.

 

T.T.

Kövessen minket a Facebookon is!