Helyi hírek 2017. december 31. 12:40

„Költői” szilveszter

Képgaléria
„Költői” szilveszter
Kiskunfélegyháza a mai napig szülötteként tartja számon a költőfejedelmet, Petőfi Sándort. Éppen ezért a Petőfi Emlékbizottság és a Petőfi Sándor Városi Könyvtár minden év december 31-én rendezvényt szervez a költőre emlékezve. Idén, születésének 195. évfordulóján elsőként a Petőfi-emlékháznál helyezték el tisztelgő koszorúikat a városvezetés, a civil szervezetek képviselői és a költő tisztelői. Ezt követően a könyvtárban kezdődött irodalmi délelőtt, ahol Sirkó László színművész és Szabó Sándor tárogatóművész tartott előadást Petőfi – ma – így … - címmel. A megjelenteket Csányi József polgármester köszöntötte.

– Kiskunfélegyháza kivételezett helyzetben, tradíciói és hagyományai gondos ápolásával éli mindennapjait. Petőfi Sándor 195 éve, 1823. január elsején született. Örökségét őrizzük, és egyre jobban érezzük személyiségét a magyar kultúra egyik legjelentősebb alakjának, az 1848-as szabadságharc egyik vezéregyéniségének. Félegyházán kötelességünk minden évben megemlékezni rá. Hálásak lehetünk azért is, hogy városunk általa jelentős szerepet tölt be a magyar kultúra vérkeringésében.

Minden megemlékezésen felmerül annak a kérdése, hogy hol született Petőfi? Én azt gondolom, hogy a költő erre szívből jövő választ adott a Szülőföldemen című versében, ahol pontosan megfogalmazta a helyszínt, Kiskunfélegyházát – mondta el köszöntőjében Csányi József.

s. r.

Fotó: Fantoly Márton

 

Kövessen minket a Facebookon is!