Kitekintő 2018. január 2. 10:00 Forrás: sokszinuvidek.hu

Lezárult az első természetfotós bakipályázat

Lezárult az első természetfotós bakipályázat
A legfélresikerültebb fotókkal lehetett pályázni a Global Wildlife Conservation nemzetközi vadvédelmi szervezet idén először meghirdetett versenyére – írja az MNN.

– A természetfotózás olykor nehéz. Órákat, napokat, heteket töltünk el a felkészüléssel, de a természet néha nem a kedvünk cselekszik vagy a technológia a legrosszabb pillanatban tréfál meg minket. De mi a helyzet azokkal a bakikkal, amik még sosem láttak napvilágot? – írták hivatalos honlapjukon a szervezők, akik arra kérték az érdeklődőket, hogy #WildlifePhotoFail hashtaggel töltsék fel az Instagramra a mókás felvételeiket.

Robin Moore, a cég kommunikációs igazgatója arról beszélt, hogy számtalan olyan fotópályázat létezik már, amelyen a technikai és művészi ügyességet díjazzák, de csak kevés, amelyen a pályázók kitartását ismerik el.

– A természetfotós bakipályázatot azért hirdettük meg, hogy a fotósok megoszthassák a nagyközönséggel mókás hibáikat, miközben a tökéletes vadvilági fotóra törekedtek. A beérkező pályázatok nem okoztak csalódást, a győztes képek rámutatnak, hogy néha nem a fényképész, hanem a természet nevet a végén.


A nagydíjat a manchesteri Terry Whittaker zsebelte be egy nyusztról készült képkockával. A fiatalember kameracsapdák segítségével szerette volna megörökíteni a Nagy-Britanniában veszélyeztetett állatot, miközben fára mászik, de elsőre csak a hátsóját sikerült lencsevégre kapnia.




A közönségdíjat egy perui környezetvédelmi csoport érdemelte ki egy foltos pampamacskát ábrázoló felvétellel. Mint írták, szerették volna befogni az állatot, hogy jeladóval lássák el őt, de még mielőtt csapdába esett volna, készített egy szelfit magáról.




Még a hófajddal, a havas tájakon való mászkálás mesterével is megesik néha, hogy elcsúszik és lecsüccsen.




Ez bizony nem egy megnyúlt szarvas, hanem kettő belőlük egy vastag fa mögött megbújva.




A mexikói szürke farkas nemcsak odadörgölőzött a fényképezőgéphez, hanem le is pisilte az állványt.




Az arany piszeorrú majmok egyike nem tartotta a többiek által felvett ülőformációt.




Hányszor elmondtad már a gyermekeidnek, hogy ne nyújtogassák a nyelvüket a fotókon? Nos, ez a medve nem kapta meg az üzenetet.




Reméljük, hogy senki nem tartózkodott a galamb alatt.




Amikor egy béka ökölpacsit dob a fotósnak.



 

Kövessen minket a Facebookon is!