Gazdaság 2018. január 2. 16:00 Forrás: agrotrend.hu - NAK

Közbeszerzési tájékoztatót állított össze az agrárkamara

Közbeszerzési tájékoztatót állított össze az agrárkamara
Az útmutató kifejezetten a támogatott szervezetek nézőpontjából kívánja közérthető módon bemutatni az érintett szabályokat.

Tájékoztató kiadványt állított össze a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Vidékfejlesztési Programban (VP) támogatási igényt benyújtó gazdálkodóknak a nyertességük esetén fennálló közbeszerzési kötelezettséggel kapcsolatban.

A tájékoztató nem kívánja kiváltani vagy helyettesíteni a közbeszerzési jogszabályok ismeretét, csupán segítséget kíván nyújtani azok egyes szabályainak értelmezésében a főbb fogalmak, valamint egyes gyakorlatban felmerült jogalkalmazási kérdésekre adott lehetséges válaszok bemutatásával, különös tekintettel a VP specialitásaira.

Az útmutató kifejezetten a támogatott szervezetek nézőpontjából kívánja közérthető módon bemutatni az érintett szabályokat, így az egyéb ajánlatkérői szervezetekre nem, vagy csak érintőlegesen tér ki a megértéshez szükséges mérték erejéig.

Az útmutató a hatályos szabályozás egyes elemeit ismerteti, azonban a korábbi szabályozásra csak annyiban tér ki, amennyiben annak gyakorlati jelentősége van a jogalkalmazás szempontjából.

A kiadvány szakmai ellenőrzését az EMVA támogatások Irányító Hatósága, valamint a Közbeszerzési Hatóság végezte.

A kiadvány a kamara honlapjáról tölthető le, ITT érhető el.

 

Kövessen minket a Facebookon is!