Helyi hírek 2014. július 7. 12:31

Tovább tart a hőség

Képgaléria
Tovább tart a hőség
Három megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a hőség miatt. Hét megyében és Budapesten másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat által hétfő reggel az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint 25 Celsius-fok feletti napi középhőmérséklet várható és ezért elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna és Veszprém megyében.

Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Pest megyében, valamint a fővárosban tartósan 25 fok felett alakulhat a napi középhőmérséklet. Ezért ezeken a területeken narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetés van érvényben.

A meteorológiai szolgálat arra is felhívta a figyelmet, hogy hétfőn is nagyon erős - akár 7,8-as értéket elérő - UV-B sugárzás várható. Ilyenkor normál bőrtípusnál már 15-20 perc napon tartózkodás esetén is bőrpír keletkezhet. A várható UV-B értékek területi eloszlása megtekinthető a http://www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b/ weboldalon. Hétfőn a délutáni, kora esti órákban a Dunától keletre egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat. A szél csak zivatar környezetében erősödik meg. A legmagasabb hőmérséklet 31-34 fok között valószínű. Késő estére 23-28 fok közé csökken a hőmérséklet.

Az előrejelzés szerint a hét második felében enyhülhet a kánikula.

Kövessen minket a Facebookon is!