Közélet 2014. július 7. 14:31

Nincs még polgármesterjelöltje Félegyházán a Fidesznek

Nincs még polgármesterjelöltje Félegyházán a Fidesznek
Mint ismert, a Fidesz országos választmánya július 3-án döntött az őszi önkormányzati választáson induló jelöltekről, valamint a listákról. Eszerint a párt 1167 településen indít polgármesterjelöltet, azonban 30 településen még nem sikerült elfogadni annak személyét. Mivel a félegyházi jelölt nevére vonatkozóan semmilyen hivatalos állásfoglalás nem került nyilvánosságra az országos választmányi ülést követően, elindultak a találgatások: Félegyházán is nyitva maradt ez a kérdés?

Az elmúlt napokban sok olvasó érdeklődött szerkesztőségünknél: mit tudunk, mi az igazság a sajtóban megjelent, sokszor egymásnak ellentmondó hírek kapcsán arra vonatkozóan, hogy ki lesz Félegyházán a Fidesz polgármesterjelöltje. A kérdéssel Balla Lászlót kerestük meg. A Fidesz helyi elnöke elmondta: hivatalos megerősítés ugyan még nem érkezett ebben a kérdésben, de információi szerint – a megjelent sajtóhírekkel ellentétben - jelen pillanatban nincs elfogadott polgármesterjelöltje Félegyházán a Fidesznek. A jelölt személyéről augusztus 15-éig dönt majd a párt országos elnöksége.

Ez azt jelenti tehát, hogy a kérdés még mindig nyitott: a Fidesz a Kapus Krisztián jelenlegi polgármester nevével fémjelzett várospolitika folytatása mellett tör pálcát, vagy a gazdasági szakember és vállalkozó Csányi József, a KGME elnökének jelölésével egy új szellemiségnek ad esélyt Félegyházán.

T. T.

Kövessen minket a Facebookon is!