Helyi hírek 2018. január 10. 13:00

Képviselői fogadóóra a Petőfi-lakótelepen

Képgaléria
Képviselői fogadóóra a Petőfi-lakótelepen
A Petőfi-lakótelepen minden hónapban tart lakossági fogadóórát Horváth Gábor, a 7. számú választókörzet önkormányzati képviselője. Ezeken az alkalmakon személyesen hallgatja meg a hozzá beérkező panaszokat, észrevételeket és javaslatokat. Megpróbál megoldást találni a lakók kéréseire, valamint szükség esetén továbbítja azokat az illetékesek felé. Az idei első alkalomra január 8-án, hétfőn került sor a Darvas tér 1. szám alatt működő Közösségi Házban.

– Általában a közlekedéssel és a parkolással kapcsolatos nehézségeket szokták megosztani velem az itt élők, valamint a járdák további bővítését szorgalmazzák – mondta a képviselő, majd hozzátette, hogy a szelektív hulladékgyűjtő pontok elhelyezésével kapcsolatban is szokták keresni. – Ezeket a javaslatokat minden alkalommal megvizsgáljuk, és ha lehetséges, távolabb telepítjük a konténereket, illetve fokozottan odafigyelünk a környezetük tisztán tartására ­– hangsúlyozta.

A képviselő arról tájékoztatott, hogy a tavalyi esztendőben sikerült több fejlesztést is megvalósítani ezen a területen, például új parkolókat alakítottak ki és egy focipályát is létesítettek a lakótelepen. Elmondása szerint az önkormányzat segítségével, valamint a pályázati lehetőségeknek köszönhetően az idei évben is hasonló nagyságrendű fejlesztéseket terveznek.

Folytatódnak a járda- és parkolóépítések, továbbá bővítik majd a játszótereken található eszközöket, játékokat is, plédául a Darvas tér 3-4 között. Aranyhegyen idén egy több mint 130 méter hosszú járdaszakasz építését tervezik.

– Az itt élő emberek lakókörnyezetének a fejlesztése az én feladatom, ezért fontosnak tartom a személyes találkozókat, ahol meghallgathatom az itt lakók javaslatait – mondta Horváth Gábor, majd hozzátette, hogy a fogadóórák alkalmával sok problémára derül fény, amelyek megoldását az alkalmak után azonnal meg is kezdik.

A fogadóórákat a Darvas tér 1. szám alatt működő Közösségi Házban 17 és 19 óra között tartják az alábbi időpontokban:

Február 5.
Március 5.
Április 9.
Május 7.
Június11.
Július 9.
Augusztus 6.
Szeptember 10.
Október 8.
November 5.
December 10.

 

Kövessen minket a Facebookon is!