Helyi hírek 2018. január 11. 16:30

Most emeltek vádat a férfi ellen, aki 1996-ban késelt halálra egy félegyházi férfit

Most emeltek vádat a férfi ellen, aki 1996-ban késelt halálra egy félegyházi férfit
Két román férfi még 1996 őszén szurkált késsel halálra egy férfit Kiskunfélegyházán. Az egyik elkövető ellen emeltek most vádat.

Fotó: illusztráció

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy 40 éves román férfival szemben, aki szintén román társával együtt 1996. szeptember 22-én reggel számos késszúrással kiskunfélegyházi otthonában megölte férfi áldozatát. Az értékeit akarták megszerezni - adta hírül a baon.hu.

Az elkövetés idején 19 éves román vádlott nem sokkal a bűncselekmény előtt, 1996 augusztusában-szeptemberében érkezett Magyarországra. Építőipari alkalmi munkákból tartotta fenn magát. A vádlott egy alkalommal Budapesten összetalálkozott egy ismerősével, a bűntársával, aki 2007-ben meghalt. Következő találkozásuk során megbeszélték, hogy másnap vonattal leutaznak Kiskunfélegyházára és felkeresik a régi barát egyik ottani ismerősét, a későbbi sértettet.

1996. szeptember 21-én délután megérkeztek Kiskunfélegyházára, ahol a vasútállomáson találkoztak az egyedül élő sértettel és a nap hátra lévő részében együtt voltak. Az elkövetők a férfit hazakísérték és az éjszakát nála töltötték.

Előzőleg a két romániai férfi megállapodott abban, hogy alkalmi ismerősük lakását átkutatják és megpróbálják értékeit megszerezni, akár annak árán is, hogy őt megölik. Másnap reggel, amíg a sértett aludt, a két elkövető értékek után kezdett kutatni a szekrényekben. Közben áldozatuk felébredt, ezért bontatlan italos üvegekkel mindketten nagy erővel a sértett fejére ütöttek. A férfi ettől visszaesett az ágyra. Miután magához tért, a sértett az egyik elkövetővel dulakodni kezdett, megpróbálta őt a szobából kitolni. A vádlott a konyhában magához vett egy 22 centis kést és a sértettet többször mellkason, vállon, nyakon és arcon szúrta. A megtámadott férfi az előszobában összeesett és eszméletét vesztette. A vádlott folytatta a késelést: ismét nyakon szúrta áldozatát.

Ezután a bűntársak a holttestet ágyneműkkel, szőnyegekkel letakarták, majd megmosakodtak, átöltöztek és folytatták a lakásban a kutatást. Arany ékszereket és egy 30 ezer forint értékű videomagnót vittek magukkal, amit később az út mentén eldobtak. A sértett holttestét egyik munkatársa fedezte fel, aki azért kereste fel őt a lakásán, mert nem jelent meg a munkahelyén.

A sértett a támadás során 33 különböző szúrt-metszett, csonttöréses, zúzódásos sérülést szenvedett el. Két támadója gátlástalanul, az átlagosat lényegesen meghaladó, rendkívüli embertelenséggel és brutalitással hajtotta végre a cselekményét.

A főügyészség a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfit nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja és vele szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozza. Bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

 

Kövessen minket a Facebookon is!