Helyi hírek 2018. január 12. 17:00

Tordán jártak

Képgaléria
Tordán jártak
Tordára utaztak a Natura Hungarica Alapítvány képviselői. Az úttal az augusztusi, „Looking forward to see you” táborban részt vett tordai fiataloknál tettek viszontlátogatást.

Megérkezésük után a tordai cserkészcsapat fiataljai vacsorával fogadták őket. Ez után a helyi bowlingterembe látogattak, ahol vegyes csapatokban játszottak és ismerkedtek. Jó kedv, nevetés és viccelődés jellemezte az estét. Levezetésként egy rövid séta alkalmával megismerkedtek a város nevezetességeivel is. Érdemes volt figyelni az elhangzott információkra, mivel a másnapi „lepkevadászathoz” nagy segítséget nyújtottak.

Másnap a félegyháziak ellátogattak a Tordai hasadékban található forráshoz, amelynél felfrissülhettek. Megismerhették a látnivalóit és érdekességeit.

Ezt követően a torockói múzeumba és a torockószentgyörgyi várromhoz tettek kitérőt a túrázok, mindegyikük hősiesen megmászta, nagy nevetések és egymás biztatásai közt a várrom dombját, ami nagyobb feladatnak ígérkezett, mint azt képzelték. A délelőttöt egy közös ebéddel zárták.

Este következett a rejtélyes „lepkevadászat”. A csoporthoz további, helyi fiatalok, régi és új ismerősök csatlakoztak, majd csapatokba osztva igyekeztek teljesíteni a feladatot. A feladatsoron szereplő, körülírt helyeket kellett felkutatniuk a városban, s ott rálelniük az eldugott lepkékre. A hét lepke összegyűjtése után újabb feladat várt rájuk. Mindegyik csoport kapott egy-egy mondatot, ami köré egy jelenetet kellett felépíteniük többek között „tűzugrás”, tyúkkopasztás, tömegközlekedés témakörben. A hatalmas nevetések között egyre jobban összecsiszolódtak a fiatalok, így a Natura Hungarica Alapítvány fiataljai által sokszor játszott „ajándékozós” játék gördülékenyen folyt le.

A hétvége záróprogramja a tordai sóbarlang meglátogatása volt. A természeti képződmény, a friss, tisztító levegő ámulatba ejtette az alföldi fiatalokat.

S milyen volt a végső búcsúzás? Nem… nem hullottak könnyek, csupán hálás szavak és a mindig jól eső „vigyázzatok magatokra, a viszontlátásig” gondolat bizonyította, hogy ez a pár nap tovább erősítette a régi és új barátságokat.

 

Kövessen minket a Facebookon is!