Helyi hírek 2014. július 8. 14:55 Forrás: bacskatasztrofavedelem.hu - met.hu

Zivataros kedd - riasztás Bács megyében

Zivataros kedd - riasztás Bács megyében
Narancssárga (2. fokú) riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat heves zivatarok veszélye miatt Bács-Kiskun megyében Kunszentmiklós, Kecskemét, Kalocsa, Kiskőrös, Kiskunfélegyháza, Kiskunmajsa, Tiszakécske és Kiskunhalas járásainak területére.



Az érintett területeken heves zivatar, felhőszakadás várható. Az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt nagy mennyiségű csapadék hullhat.


Az OMSZ előrejelzése szerint DNY-ÉK pályán mozgó, több hullámban érkező zivatarrendszer éri el délután, este  Bács-Kiskun megyét, a Duna keleti oldalán heves zivatarral. Területi átlag 10-20 mm csapadékkal, ami lokálisan az 50 mm-t is meghaladhatja. A felhőszakadást nagy méretű jég is kísérheti. A szél a zivatar környezetében meghaladhatja a 60 km/h-t, néhol a 80-100 km/h-t is elérheti. Emiatt áramkimaradásra, nagyszámú fakidőlésre kell számítani még a holnapi napon is.

A villámcsapás, szél és zivatar hatásainak kivédésére tanácsok az alábbi linken érhetőek el: http://bacs.katasztrofavedelem.hu/hirek/2170-hohullam-nyari-idojarasi-veszelyek

Az aktuális és a várható időjárási viszonyokról, az érvényben lévő riasztásokról és a figyelmeztető előrejelzésekről bővebb információkat a www.met.hu és a www.bacs.katasztrofavedelem.hu oldalakon kaphatnak.

Kövessen minket a Facebookon is!