Helyi hírek 2018. január 19. 13:30

Egyedül nem lehet sikeresnek lenni

Képgaléria
 Egyedül nem lehet sikeresnek lenni
A Kiskunfélegyházi József Attila Általános Iskola az „Egy cél, több út”című pályázat keretében sikeresen pályázott. A pályázat fő célja a pályaorientáció megerősítése a műszaki, természettudományos, matematikai és informatikai pályák tekintetében. További célok a tanulók felkészítése a továbbtanulásra, hosszú távon a munkaerő - piaci elvárásoknak megfelelésre, valamint az egész életen át tartó tanulás, a tanulók pályatervezési és életvezetési kompetenciák megalapozása. Ennek keretében a programok között szerepelnek szakkörök, felkészítők, pályaorientációs nap szervezése, munkahely bemutatások, szakmák bemutatása, kiállítások rendezése, iskolalátogatások a középiskolákba, nyílt napok, találkozók szervezése tanárokkal, szülőkkel, sikeres emberekkel. Január 17-én Csányi József polgármester beszélgetett a gyerekekkel életútjáról, vállalkozói sikereiről, és természetesen polgármesteri törekvéseiről is.

Felvezetőjében a polgármester szólt tanulmányairól, gyerekkori vágyairól,  miként sikerült elérnie, hogy sikeres vállalkozóvá váljon. Kihangsúlyozta, hogy mindehhez kellett a kitartás, a szorgalmas tanulás és a munka. De legalább annyira fontos volt a kitűzött céljaihoz, vágyaihoz ragaszkodás, valamint az, hogy környezetében mindig adódtak oktatók, barátok, munkatársak, üzleti partnerek, akik véleményeikkel, tetteikkel segítették munkáját.  Ennek számára az volt a legfontosabb tanulsága, hogy egyedül nem lehet sikeresnek lenni. Fontos mindenkor figyelemmel lenni mindenkire, elfogadni, befogadni a gondolatokat – még akkor is, ha azok nem egyeznek pillanatnyi érzelmeivel, véleményével.

Elmondta, hogy a vállalkozói közösségben fogalmazódott meg az a gondolat is, hogy vállalja fel a polgármesterséget. Ez a választók bizalmának köszönhetően megtörtént. Alapelveit viszont megtartotta, odafigyel minden véleményre, észrevételre és javaslatra, amit a városvezetéssel kapcsolatosan fogalmaznak meg, és igyekszik mindenkivel közösen együttműködve megoldani a problémákat, megvalósítani új dolgokat.

A gyerekek természetesen játéklehetőségeik bővítésével kapcsolatos kérdéseket tettek fel először, de akadt, aki arra kérdezett rá, hogy volt-e olyan az életében, amit ma már másként oldana meg. Csányi József erre azt válaszolta, hogy nem. Természetesen követett el hibákat, adódtak kudarcok, de ezek csak megerősítették abban, hogy minden alkalommal meg kellett keresni a legjobb megoldást.

Egy nebuló arra is kíváncsi volt, hogy mit fog tenni akkor, ha a következő választáson nem választják meg polgármesternek. Semmi tragédia nem történik, a végzettségemnek megfelelően dolgozom tovább, természetesen műszaki, közgazdasági területen és vállalkozóként – hangzott a válasz.

s. r.

 

 

 

Kövessen minket a Facebookon is!