Helyi hírek 2018. január 18. 16:00 Forrás: borsonline.hu

Rockzenész mentette meg a haldokló kamionost Kiskunfélegyházán

Rockzenész mentette meg a haldokló kamionost Kiskunfélegyházán
A Prognózis együttes egykori énekes-gitáros-dalszerző-zenekarvezetője már jó ideje saját nevével koncertezik és járja az országot, Így volt ez néhány hete is, amikor Kiskunfélegyházára indult a csapatával egy fellépésre. Egy énekesnek nagyon kell vigyáznia, hiszen ha elmegy a hangja, nincs koncert. Van, aki a mézre esküszik, van, aki másra, neki egyszer egy gégész ajánlotta, hogy tartson magánál kalcium-sandoz tablettát, ami gyors segítség a rekedtség ellen.

Fotó: kpeti.eu

– Mielőtt beértünk volna Félegyházára, megálltunk egy benzinkútnál egyrészt tankolni, hogy éjszaka már ne kelljen, másrészt egy kávéra, szendvicsre, sütire – elevenítette fel a történetet a Borsnak Vörös István. A társaság egy nagy mikrobusszal utazott, benne a zenészekkel, technikusokkal és a felszereléssel.

– A vezető maradt csak kint, hogy a tankolást lebonyolítsa. Egyszer csak lélekszakadva ro­han be, hogy egy lengyel ka­mionos haldoklik – emlékezett a rockzenész.

– Kint egy padon feküdt és fuldoklott a férfi. Ő egyedül vezette a kamionját, de megállt mögötte egy másik lengyel kamionos is. Ő beszélt valamennyire angolul, és annyit megértettünk, hogy a kollégáját megcsípte valami, és allergiás rohama van. Beugrott, hogy ilyenkor a kalcium segíthet. Gyorsan kivettem két tablettát, feloldottuk vízben, és szerencsére annyi ereje még volt, hogy meg tudta inni, és jobban lett. Közben megérkezett egy mentő. Azt mondták, ha nincs a gyors segítség, a férfi már nem élne – emlékezett a történetre István. A két lengyel kamionos kérdezgette a fiúkat, hogy hogyan tudnák meghálálni a segítséget, de ők ezt elhárították.

– Adtam nekik egy CD-t és egy névjegykártyát, aminek a hátoldalára ráírtam, hogy március 3-án lesz egy nagy koncertünk, ha Budapesten járnak, jöjjenek el – mondta nevetve Vörös István.



 

Kövessen minket a Facebookon is!